Działania windykatora

• Autor wątku Autor wątku begoniunia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

begoniunia

Użytkownik
Odpowiedzi
171
Mam pytanie, wpuściłam do mieszkania windykatora, choć wiem , ze nie ma on do tego prawa, ale stało się! I mam pytanie: na sekundę zostawiłam go samego po chwili wracam a Pan Windykator robi zdjęcia mojej kuchni a konkretnie lodówce i szafkom, gdy tylko mnie zobaczył to schował aparat. Czy wolno mu było takie czynnosci wykonać i czy jest na to jakiś paragraf?

Proszę o odpowiedź. Chyba , ze nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie?

to jest moja kochana tylko i wyłącznie gra psychologiczna ze strony windykatorów itd. Chcą cię nastraszyć bo wiedzą że ludzie się przejmują swoimi długami. Nie wolno im tak robić a tak wogóle to już niebawem nachodzenie ze strony windykatorów i tym podobnych firm będzie karalne, nawet nękanie przez telefon więc głowa do góry, gorzej jak komornik cie odwiedzi bo jemu już wszystko wolno

Magda_1234 napisał:
Nie wolno im tak robić a tak
Czego nie wolno? Wejść do domu, mimo pozwolenia gospodarza...?

Magda_1234 napisał:
gorzej jak komornik cie odwiedzi bo jemu już wszystko wolno

Olaboga. Egzekucja to nie bajka. Masz długi? Nie spodziewaj się traktowania jak królewny.

To, że ma długi to nie znaczy aby mogła być traktowana jak człowiek drugiej kategorii. Windykatorzy nie mają żadnej mocy prawnej, a ich działania już teraz można podciągnąć do nowo powstałej ustawy o tzw. stalkingu

ziov napisał:
To, że ma długi to nie znaczy aby mogła być traktowana jak człowiek drugiej kategorii. Windykatorzy nie mają żadnej mocy prawnej, a ich działania już teraz można podciągnąć do nowo powstałej ustawy o tzw. stalkingu
Tjaaa, jasne. Ich działania czyli? Wszystkie? Wszystkich?

Oczywiście nie wszystkich nie łap za słówka. Nachalnego windykatora, który nie będzie dawał spokoju. Co do działań to ciągłe uporczywe,namolne dzwonienie, nachodzenie w domu etc

ziov napisał:
Oczywiście nie wszystkich nie łap za słówka. Nachalnego windykatora, który nie będzie dawał spokoju. Co do działań to ciągłe uporczywe,namolne dzwonienie, nachodzenie w domu etc

Radzę się wyrażać precyzyjnie. W takim układzie bydzie uporczywym dłużnikiem także powinno zostać spenalizowane ;)

ludzie jak wy komplikujecie sami sobie życie.Windykator nie ma mocy prawnej,on tylko może negocjować dług między wierzycielem a dłużnikiem.Ot cała filozofia. Negocjować a nie bawic sie w fotografa!!!Pozdrawiam cieplutko autorkę postu.

Powrót