Działanie na szkodę firmy w internecie

• Autor wątku Autor wątku ServerProject
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

ServerProject

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam całą społeczność forum,
reprezentuję firmę X która zajmuje się hostingiem pewnej gry on-line. Oczywiście wszystko jest zarejestrowane, podatek jest odprowadzany a usługi które firma X oferuje są najwyższej jakości. Naszym konkurentem jest firma Y, która oferuje kupno oraz sponsoring serwerów gier. Do niedawna wszystko było ok, ale znalazła się osoba w wieku 16 lat która prowadzi wg. mnie świadome działanie na szkodę mojej firmy, publikuje treści oczerniające firmę X na różnych forach internetowych, wykorzystuje bannery antyreklamowe z treściami podchodzącymi pod wizerunek firmy X oskarżając firmę X jako nielegalną.
Kampania jest rzeczowo na rękę firmy Y przez którą ów osoba jest sponsorowana. Przypomnę iż osoba prowadząca tą antyreklamę jest niepewnego wieku (podaje 16, lecz prawdopodnie jest to 13-15)

Jak mogę walczyć z tą osobą? Czy podchodzi to pod zwalczanie konkurencji?
Jak sobie z tym poradzić? Jakie chwyty prawne mogę wykorzystać?

Pozdrawiam serdecznie, proszę o szybką odpowiedź gdyż od tego zależy dobry wizerunek firmy X.

Przepraszam za odświeżenie tematu lecz sprawa nie cierpi zwłoki, gdyż ,,kampania" konkurencji staje się coraz bardziej ofensywna.

Zgłosić sprawę na policji
Zawiadomić o tym rodziców małolata

Powrót