Dziecko podejrzane o próbę molestowania innego dziecka.

• Autor wątku Autor wątku avrilyn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

avrilyn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam mam pytanie, potrzebuję pilnej odpowiedzi.

Mój dziewięcioletni syn przebywał na turnusie w sanatorium, podczas którego został przyłapany wraz z grupą kolegów na rzekomej próbie zgwałcenia innego małoletniego chłopca. Jakie kary grożą mojemu dziecku w razie udowodnienia jego winy? W jaki sposób postępować teraz z synem? Proszę raz jeszcze o szybką odpowiedź.

Witam, mam pytanie, proszę o szybką odpowiedź.

Mój dziewięcioletni syn w trakcie pobytu w sanatorium został przyłapany wraz z grupą innych dzieci na rzekomym molestowaniu innego chłopca. Podobno zabawy dzieci miały podłoże seksualne. Mój syn nigdy wcześniej nie wykazywał takich zachowań. Jaka kara grozi mojemu dziecku za tego typu postępowanie?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Skoro Twój syn ma dopiero 9 lat, to nic mu w sensie odpowiedzialności prawnej nie grozi. Obowiązujące przepisy prawa, pozwalają na pociąganie do odpowiedzialności osób które mają ukończone 13 lat.
Jeżeli o sprawie zostanie powiadomiona Policja i w ostateczności Sąd Rodzinny i Nieletnich, to co najwyżej grozi nadzór kuratora mający na celu ustalenie, czy w rodzinie nie dochodzi do demoralizacji dziecka.

Proszę nie dublować tematów

Ostatnia edycja:
Lepiej się zorientuj, czy Twojego syna nikt nie molestuje. Takie pomysły (jak czytałem) mogą się brać właśnie stąd.

Powrót