Dziecko w pieczy zastepczej

• Autor wątku Autor wątku izanela21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

izanela21

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Przepraszam, ale swój temat wcześniej założyłam w nieodpowiednim dziale. Jeśli jednak się mylę to proszę o przeniesienie. Mam nadzieję, że znajdę tu osoby, które będą mogły mi pomóc.

Jaką mam szansę na zwiększenie kontaktów z dzieckiem przebywającym w pieczy zastępczej? Nie posiadam ograniczonych ani odebranych praw. Rodzina zastępcza teoretycznie nie utrudnia mi konktraktów, ale w praktyce są one ograniczone, nie możemy wypracować żadnego kompromisu, ponieważ oni ustalili swoje dni i swoj czas i nie są skłonni do żadnych negocjacji. Boje się, że przez to jest celowo osłabiana moja więź dzieckiem. Co mogę zrobić tak żeby rodzinie zastępczej też nie zaszkodzić?
Pozdrawiam

Myślałam o sądzie, ale czy mogę złożyć wniosek o uregulowanie kontaktów przed swoją rozprawą, która jeszcze nie została wyznaczona? To wszystko trwa, póki co nie ma do mnie zastrzeżeń tzn jestem regularnie na każdym spotkaniu, ale nawet w dziale pieczy zastępczej (mam z nimi również kontakt jak i z innymi instytucjami) stwierdzono, że ten jeden raz w tygodniu to mało. Z drugiej strony nie chce psuć sobie relacji z rodziną zastępczą, bo wiem że mogą mi robić problemy. Niestety z dnia na dzień coraz bardziej przekonuje mnie decyzja o złożeniu wniosku. Nie wiem tylko na ile to realnie pomoże.

Powrót