E
Elena1984
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Dzień dobry,mam bardzo skomplikowana sytuację. Napiszę w skrócie. Mój umierający ojciec,zawarł związek małżeński dzień przed śmiercią.Jestem jego jedynym dzieckiem. Nie mam dostępu do jego domu w którym mieszkał,gdyż jego żona nie wpuszcza mnie do środka. Nie wiem czy zostawił jakiś testament. Ojciec nie żyje od ponad miesiąca.W domu przebywa też moja babcia, która ewidentnie została zmanipulowana przez żonę ( babcia jest bardzo sędziwa). Babcia jest większościowym właścicielem nieruchomości,a część domu należała do mojego taty. Teraz pytanie,od czego zacząć 1. Czy sama powinnam zgłosić się do notariusza w celu ustalenia czy jest testament i wezwać Żonę ? Czy założyć od razu postępowanie Sądowe ? 2. Co zrobić z babcią,która nie jest do końca w dobrym stanie według mnie aktualnie i bardzo mi z nią ciężko nawiązać kontakt,obawiam się,że ta Pani dąży do tego aby babcia zapisała jej resztę domu,stąd jej manipulacja ( od razu napiszę,że mam bardzo duże podstawy aby tak myśleć ).Dodam,że owa Pani jest alkoholiczką i naprawdę obawiam się o zdrowie i życie babci. Proszę o pomoc i pomysły.