Dziki lokator zazadal odszkodowania

• Autor wątku Autor wątku lilalo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lilalo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Kiedys juz pisalam wam jak walcze z dzikim lokatore.
napomne ze jest to osoba ktora sprzedala mi dom, dostala pieniadze a potem stwierdzila ze sie niewyniesie.
Sad orzekl iz jest ona w moim domu samowolnie i bez tytulu prawnego.
Wylaczylam prad jak juz tez Wam wczesniej wspomnialam. W zeszlym tygodniu otrzymalam wezwanie do sadu na sprawe przeciwko mnie.
DZika lokatorka zazadala odszkodowania w kwocie 2000 zl za to ze moj prad wylaczylam!!!!!!!!!!!!!!!11
Sad dodal iz w przeciagu 7 dni mam przyniesc moja odpowiedz na pozew bo w przeciwnym razie uzna jej powodztwo. Czyli kazalby mi zaplacici te 2000 zl!!! A co jak bym byla akurat za granica mam drugie mieszkanie w Niemczecha teraz z powodu dzikeij lokatorki koczuje i pilnuje mojej posesji w Polsce ?? Wiecie trace juz sily na to wszystko. Czy sad moze uznac ten pozew?????
To jest absurd!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam
lilalo

a czemu nie spróbuje Pani z policją ??? wejsc wyprowadzic i juz. co do pisma z Sądu - taka procedura. o to ta odpowiedx by Sąd mógł oba zdania poznać bo tak zna tylko jedno - dzikiego lokatora. i zakłada sie ze jak Pani sie nie odezwie to ma Pani cos na sumieniu i tamten ma racje. no i wtedy by przyspieszyc sprawe moze zasądzić pieniądze. do odpowiedzi radze załaczyc wszystkie stosowne dokumenty (KOPIE!!! nie oryginały )swiadczace ze to Pani jest włascicielem. jezeli Sąd bedzie chciał oryginałów to o nie poprosi.
pozdrawiam

polciaj nie miesza sie w te sprawy. dziekiego lokatora juz wyprowadzilam, ale zostaly jeszcze jego rzeczy ktore zmagazynowalam komisyjnie i poinformowalam iz wpuszcze tylko jak przyjedzie autem w celu wywiezienia tych gratow oraz iz naliczam kwote za magazynowanie tych rzeczy. Pozew o eksmije nadal trwa po sie odwoluej dziki lokator a wyprowadzil sie sam gdy wylaczylma prad ( zaczol nocowac u matki wiec po dwoch miesiacach takiego nocowania gdzie indziej i przyjezdzania tylko do mojej posiadlosci zeby sobie posiedziec wkoncu przestalam wpuszczac tego dzikeigo lokatora, ktory teraz uwaza iz zrobilam mu dzika eksmije ale zapomina o tym ze sam sie wyprowadzil nie nocujac juz na mojej posesji. Ma u mnie dlug za bezumowen korzystanei z lokalu, wyrok jest wazny 10 lat a niedlugo czeka dzikiego lokatora emerytura wiec mysle ze sciagne wkoncu te pieniadze. Poczekam.

Powrót