L
lgl65
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Mam takie pytanie. w grudniu ubiegłego roku kolega sprzątał w mojej szawce w pracy w której miałem telefon chciał zrobić mi jakis kawał w telefonie ale spadł mu do miski z woda, w telefonie rozwalił się aparat, oczywiscie kolega przyznał sie do tego ale wysłałem go na gwarancje producenta. Okazało się ze gwarancja tego nie obejmuje i mogą go naprawic za ponad 700 zl dogadalem się z tym kolegą ze on go naprawi na swoj koszt gdzies w komisie poniewaz dawalem za ten telefon 500 zl, zgodzilem się. sprawa wygląda tak ze już razem nie pracujemy i do dnia dzisiejszego a mamy juz prawie połowe lutego telefonu tego nie naprawil a tlumaczy sie tym ze niby ciagle w komisie go maja...obdzwonilem wszystkie komisy i nikt takiego telefonu w ostatnim czasie nie mial więc stawiam ze ten kolega kłamie, i teraz nie wiem co moge zrobic zeby odzyskac albo pieniadze za ten telefon albo naprawiony telefon. Czy mam zgłosic to na policje? co moge w tej sytuacji zrobic? bo od grudnia nie mam telefonu, z gory dziękuje za pomoc