Dziwna sprawa

• Autor wątku Autor wątku Magic105
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Magic105

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam!Jestem nowym użytkownikiem i przepraszam jeśli to nie jest ten temat. Mianowicie, zostałem złapany w tramwaju za nieskasowanie biletu. Podałem wszystkie dane lecz on mi oddał legitymacje bez dawania mi kwitka ani ja nieskładałem podpisu pod tym mandacikiem. Po wyjściu z tramwaju pobiegłem aby się niespóźnić na lekcję. Powiedziałem o tym kolegom z klasy i oni mi mówili, że niema prawa mi dać tego mandatu jeżeli ja niedostałem tego kwitka ani nie złożyłem podpisu.Lecz wczoraj dostałem list z zapłatą 121zł z groszami. Trochę mnie to zdziwiło.Dlatego pytam się Was czy zgodnie z prawem dostałem ten mandat i musze zapłacić te 120 zł czy powinienem zapłacić regulaminowe 90 zł??Proszę o szybką odpowiedź:)
Pozdro!

W sumie koledzy twoi mają racje bo jeżeli nie ma podpisu twojego to jak mogą udowodnić ze to ty dostałeś mandat a nie np.ktoś się pod ciebie podszywał...ale z drugiej strony mogą twierdzić że mogłeś się nie zgodzić na podpisanie ale wtedy jakąś notkę muszą chyba robić i jak coś to do grodzkiego...oczywiście jak chcesz to najpierw idz do siedziby komunikacji miejskiej czy jaki tam masz adres na liście z zaplatą i powiedz że nie wiesz o co chodzi a może ci umorzą,bo w końcu jesteś niewinny do chwili aż ci tego nie udowodnia:D...ale pamiętaj że to kłamstwo a ty nie powinieneś oszukiwać w takich sprawach więc pozostaje ci zaplacić :evil: Spróbuj jeszcze wytargować rozłożenie na jakieś niskie raty np.po20zł jak nie masz gotówki....:ok:

Zamykam Temat.Dzięki za podpowiedź z ratami, bo właśnie to wykorzystałem(wyszły mnie, że 30zł z groszami przez 4 miesiące)
Pozdr

Powrót