Dziwna Sytuacja... (USA)

• Autor wątku Autor wątku Damian8333
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Damian8333

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

Jestem Damian i mam 17lat.

A wiec...
Mam bardzo dziwna sytuacje. Jestem Polakiem i moi rodzice są Polakami. Po rozwodzie moich rodziców przenieśliśmy się z mama do UK. Poznałem kolegę w USA dokładniej w stanie North Carlolina. On chce żebym poleciał do niego do USA i z nim zamieszkał jak skacze college w UK. Ja bym chciał zostać tam na stale. Teraz jest sytuacja, ponieważ o zielona kartę starać się nie mogę, wizy patrzyłem ale nie było chyba żadnej spełniającej moje warunki. A zatem moje pytanie jest czy ktoś z was wie albo możne mi poradzić co mam w tej sytuacji zrobić? (Obecnie mieszkam w UK już 3 rok). Proszę o odpowiedz.

Naprawdę nikt mi nie pomoże?

To ile lat mieszkasz w UK nie ma kompletnie zadnego znaczenia.
Każdy chcialby sobie jechac do USA i zostac tam na stale... to nie takie proste.
Mozesz dostac wize na legalny dlugotrwaly pobyt w stanach tylko jesli:

urodziles sie w stanach
Twoja najblizsza rodzina ma obywatelstwo amerykanskie lub zielona karte (rodzice lub rodzenstwo)
jedziesz tam na studia na wizie studenckiej
jedziesz sie dalej uczyc (high shool czy jakakolwiek inna szkola)
dostales oferte pracy w stanach na kierowniczym stanowisku badz jestes przedstawicielem rzadu-dyplomata :P
lub masz przynajmniej 1 milion $ na zainwestowanie w amerykanski biznes, zalozenie wlasnego bzinesu lub kupienie domu.
jedziesz na camp america - lub jakis inny program pracy w stanach

innej mozliwosci nie ma na LEGALNY dlugotrwaly pobyt. przykro mi.

Poczekaj jeszcze 2 lata, do 5 lat. Po 5 latach w UK można starać się o obywatelstwo, a anglicy mają bezwizowy wstęp do USA ;)

Powrót