Dziwne awizo z Poczty, bez nr przesylki.

• Autor wątku Autor wątku kprf
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kprf

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam,
Tak jak na zdjeciu dzis listonosz zostawil mi cos takiego:

https://s8.postimg.org/z7khckv1h/12366.jpg

Co to moze byc?
Najlepsze ze dopiero jutro moge odebrac, a dzis awizo?

W dodatku nie wiem dokladnie czy tam jest namzagrane imie moje czy ojca, a podobnie mozna je namazgrac ...
Ktos odbiera/mial doczynienia z takim awizo?

pozdr.

my też nie wiemy na kogo skoro dane są zamazane.

odbierz po prostu jutro zgodnie z informacją

No dane sa zamazane moje lub ojca/ ale bardziej wyglada ze jest tam namazgrane moje imie i nie wiem co to moze byc, zawsze awiza wygladaly inaczej nawet z listami poleconymi, a tutaj "takie troche wieksze" ?

Czy pisma z sadow i policji poczta juz moze dostarczac? Pytam, choc nie mam pojecia dlaczego z tamtad bym mial dostac ..

Wiem, odbiore.
po prostu myslalem, ze ktos dostawal juz takie "wieksze" awiza na tej kartce i wie co to moze byc lub co mial?
przynajmniej bym mniejwiecej wiedzial o co chodzi, bo z takim awizem nigdy doczynienia nie mialem i nie wiem co za nim sie kryc moze ? Nie wiem, to moze byc np mandat, sprawa jakas, jako swiadek? Czy cos z sadu/prokuratoru? Czy oni to do rak wlasnych bez awiza zostawiaja?

nie sugeruj się wielkością śwista awiza, nie ma to znaczenia.

a od kogo to dowiesz się na miejscu, może być od każdego.

Urząd Skarbowy, Sąd, Policja, Prokuratura - na pewno urzędowe, które wydawane jest tylko do rąk własnych.

Abrakadabra3210 napisał:
Urząd Skarbowy, Sąd, Policja, Prokuratura
a może Urząd Miasta, Gminy - kto to wie, zaczekajmy może rozmówca da nam znać co to było za pismo i zagadka będzie rozwiązana,

Idź na pocztę i nie kombinuj .Może jakiś listonosz nowy był niedouczony.

Nie wiem po co zamazałeś adres placówki pocztowej, nikt cię nie namierzy w ten sposób a jeśliby miał to wystarczy że zerknie tutaj zobaczy to zawiadomienie i cię skojarzy na poczcie.

Odbiore. Odbiore. Po prostu zdziwilem sie co to i od kogo. Raczej nowego listonosza u nas nie ma. A takich urzedowych spraw nie lubie i nie lubie zadnych papierow od nich. Dlatego twk dopytuje ;))

Takie awizo poczta daje na przesyłki urzędowe. To może być wszystko - komornik, sąd, prokuratura, urząd gminy itd. Najczęściej te listy są z białą zwrotką, czyli jakieś postępowanie. Może być nawet podatek z urzędu gminy.

Siostra dowiedziala ze to pismo z Sadu Rejonowego w Krosnie. Oczywiscie po pracy sam musze osobiscie w ciagu 14d odebrac.

Nie wiem skad te Krosno. Czemu az tam jak mieszkam kolo Warszawy. Ktos jak by tam chyba sprawe jakas zalozyl?

Tak wiem
Tylko sie dziwie czemu to Krosno. Myslalem ze to by bylo pismo z mojego rejonu a nie na koncu Polski. Moze cos na allegro kupilem lewego czy co. Ale to chyba policja by brala na przesluchanie. Tam chyba nie ma jakichs specjalnych oddzialow ktorych nie ma w Wwa np.

Nikt Ci nie odpowie co i od kogo. To nie forum wróżbiarskie.

Tak wiem. Po prostu nie kojarze nic i takie pismo pierwszy raz w zyciu moim nie krotkim ;)

odebralem,
stara sprawa zakoczenie jej, po 9 latach, zakupy na allegro, trafny gosc sprzedawal odziez.

nie zle, 9 lat .... no nic dziwnego ze moglem po takim czasie byc zdziwiony :D

Powrót