Dziwne zachowanie użytkowników.

• Autor wątku Autor wątku MoonWalk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MoonWalk

Użytkownik
Odpowiedzi
155
Witam.

Wpierw zaznaczę, że jestem nowy na forum i nie wiem do końca gdzie co jest. Tu są pytania dotyczące nowych technologii, w tym internetu, dlatego pytam się tutaj :)

Mam takie pytanie. Jeśli na danym forum jestem w pewien sposób oszukiwany/dyskryminowany, to znaczy praktycznie wszyscy zarządzający tym forum dają ostrzeżenia i bany bez wyjaśnienia, czy nawet usuwają uczestnika z konkursu za dany czyn, mimo, iż nie było go w regulaminie. To można coś z tym zrobić? Jeśli administracja danej strony sama nie zachowuje się odpowiednio się zachowuje? Bo wiadomo, że przez małą stronę nie będę przecież leciał na komisariat czy coś. Ale można zrobić coś innego? Może jest jakaś strona, która zajmuje się takimi sprawami?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie :)

Załóż swoje forum i lepiej traktuj użytkowników ... trochę pracy i dasz im najlepszą nauczkę.
Markiz32 ma rację i to jest opcja, abyś mógł opuścić miejsce, które Ci się nie podoba
i stworzyć takie według własnego widzimisię :)

Pozdrawiam :cool:

Ochrona dóbr osobistych się kłania, ale nie za sam ban lecz np. za uzasadnienie bana na forum publicznym, które w sposób oczywisty nie polega na prawdzie i służy naruszeniu jego dóbr osobistych. Jednakże aby można to zastosować potrzebne są także inne czynniki, takie jak Twoja rozpoznawalność itp.
Powodzenia w takiej sprawie tak w ogóle. Nie polecam.

Wkurza mnie jeszcze to, że administratorzy tego forum włażą na konta użytkowników i przestawiają im rzeczy tam.

No to nic.

Dziękuję za wypowiedzi. Temat w takim razie do zamknięcia :)

Tutaj się kłania zasada, że "admin ma zawsze rację". Ta zasada jest najczęściej błędnie interpretowana przez użytkowników for i innych stron internetowych jako zasada "stalinowska", "gestapowska" itp. a tak naprawdę chodzi o to, że to admin ma prawo ustalać zasady tam gdzie "panuje" i on jako ustalający najlepiej wie czy coś kwalifikuje się do bana, poddania moderacji itp. (tutaj też chodzi o to, że taki regulamin jest po pierwsze relatywny a po drugie w takich przypadkach nie działa zasada, że to co nie jest zabronione jest dozwolone) Oczywiście może się zdarzyć i zdarza się, że admin działa wbrew regulaminowi, który ustala ale jeśli łamie regulamin a nie łamie przy tym prawa obowiązującego w RP wszystkich to nie można mieć do nikogo pretensji. To tak jak z regulaminami przewoźników. Ich oczywiście obowiązuje prawo przewozowe (admini też mają swoje akty prawne do przeczytania ale w przypadku Internetu z przypadkami "działania" takiego prawa w praktyce rzadko ma się do czynienia) ale Komorowski nie musi wyrażać zgody na to aby w metrze warszawskim panował zakaz grania na instrumentach muzycznych.

Powrót