dziwny punkt w umowie zlecenie

• Autor wątku Autor wątku waldi35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

waldi35

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
od kilku miesięcy pracuje na umowę -zlecenie w firmie współpracującej z drukarnia,umowa jest odnawiana co miesiąc lub dwa,zastanawia mnie jeden podpunkt umowy który mówi że nie mogę podiąć równolegle pracy w innej firmie o podobnym profilu a nawet po wygaśnięciu umowy do roku czasu -za nieustosunkowanie się do tego punktu umowy ma grozić kara pieniężna,nadmienie że jest to praca przy wkładaniu ulotek reklamowych,w związku z tym mam pytanie czy ten punkt jest zgodny z prawem?czy muszę sie teraz tym przejmować jeżeli od nowego miesiąca nie będe kontynuował tej umowy?

troche bzdura zeby przy ulotkach dawac taki punkt... no ale raczej jest to legalne. Zakaz konkurencji bardziej pasuje zastosowac w sytuacji kiedy np pracujac w firmie jednej masz dostep do jakichs ich technologii, czy danych kontrahentow i moglbys je przechodzac do konkurencji tam zdradzic no ale nie wydaje mi sie zeby jakis przepis tego zabranial zastosowac przy ulotkach. wg mnie głupie ale legalne i zobowiązujące, nawiasem mówiac jak zaczniesz za jakis czas pracowac przy ulotkach dla kogos innego to ciekawe czy sie tego dowiedzą jakos...

Powrót