E-bilet cinema city - zwrot

• Autor wątku Autor wątku tipvip
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tipvip

Użytkownik
Odpowiedzi
45
Witam wszystkich,
Mam taką sytuację, kupiłem 4 bilety do Cinema City, w pośpiechu pomyliłem Kraków Plaza z Poznań Plaza, od razu się kapnąłem jak dotarły e-bilety.

Czytam regulamin:
Zwrotu biletu zakupionego online można dokonać najpóźniej 30 minut przed
rozpoczęciem seansu, na który bilet został kupiony w biurze kierownika kina, po przedłożeniu druku biletu, będącego potwierdzeniem jego uprzedniego zakupu oraz po złożeniu pisemnej dyspozycji zwrotu.

Dzwonię na infolinię i tłumaczę Pani, że nie jestem w stanie jechać do Poznania - składać pisemną dyspozycję, mogę podejść do kierownika Kraków Plaza i złożyć tam-usłyszałem, że nie ma takiej potrzeby, wystarczy wysłać e-mail na e-poznan@cinema-city.pl z prośbą o anulację. Od razu wysłałem.
Minęło 5 dni, zwrotu nie dostałem.

Zabieram się za dzwonienie do nich, ale chciałem skonsultować z kimś ogarniętym czy w ogóle jest sens, bo wyczytałem też coś takiego:
Na podstawie art. 38 pkt. 12 Ustawy o prawach konsumenta prawo odstąpienia od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa lub na odległość nie przysługuje konsumentowi w odniesieniu do umowy o świadczenie usług związanych z wydarzeniami rozrywkowymi, sportowymi lub kulturalnymi, jeżeli w umowie oznaczono dzień lub okres świadczenia usługi.

Ostatnia edycja:
Dzięki za info, cinema city okazało się solidną firmą - dzisiaj wrócił przelew na konto :ok:

Powrót