R
robson12
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam serdecznie, prowadzę sklep internetowy i ostatnio miałem klienta, który zamówił towar za pobraniem przez serwis allegro.pl, jednak nie odebrał go; przez co zostałem obciążony kosztami wysyłki oraz zwrotu. Na próby mojego kontaktu klient zaczął "wariować" obrażając mnie i zbywając wulgaryzmami. Po przesłaniu mu wezwania do zapłaty drogą e-mailową i braku porozumienia sprawę złożyłem do e-sądu. Wczoraj otrzymałem powiadomienie "odpis - Postanowienie o braku podstaw do wydania nakazu i przekazaniu wg własciwości z dnia 07/02/2020". Proszę o pomoc w jaki sposób mogę się od tego odwołać i co powinienem zrobić aby sprawiedliwości stało się za dość. Kupującego z uwagi na brak kultury i fatalne podejście do zakupu postanowiłem obciążyć kosztami przesyłek oraz kosztem magazynowania towaru - w dowodach podałem nr paragonów wraz z objaśnieniem. Mam możliwość wniesienia skargi. Co powinienem napisać? Dodatkowo dostałem taki komunikat: "Pouczenie dla powoda na podstawie art. 125 § 2[1] K.p.c.:
Pisma niewniesione za pośrednictwem systemu teleinformatycznego nie wywołują skutków prawnych, jakie ustawa wiąże z wniesieniem pisma do sądu." coś przy składania pozwu mi umknęło?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Na prawie znam się tyle co nic więc każda rada będzie na wagę złota.
Pisma niewniesione za pośrednictwem systemu teleinformatycznego nie wywołują skutków prawnych, jakie ustawa wiąże z wniesieniem pisma do sądu." coś przy składania pozwu mi umknęło?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Na prawie znam się tyle co nic więc każda rada będzie na wagę złota.
Ostatnia edycja: