E- sąd

• Autor wątku Autor wątku begoniunia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

begoniunia

Użytkownik
Odpowiedzi
171
Czy ktos wie na temat tego sądu z Lublina. Ostatnio dostałam od nich nakaz zapłaty, jak sie odwołac?

Ha no własnie, a tu nie ma zadnego pouczenia, nie ma nic, tylko nakaz zaplaty i kwota

Czy to na pewno była korespondencja z sądu??!!

Czy to może FW przysłała nakaz.

wŁAŚNIE TEGO nie jestem pewna. To chyba wielkie naciagactwo!Nakaz z dnia 20 stycznia, a pismo od Vindeksusa z dnia 8 kwietnia

No, ale chyba wiesz, kto nadał korespondencję, kto był na kopercie, czy podpisywałaś odbiór??!!

Tak, list nadał " Gielda Praw Majątkowych -Vindekksus", list polecony bez podpisywania odbioru

Więc pewnie nakaz poszedł pod zły adres.

Zadzwoń do sądu w Lublinie podaj sygnaturę i się dowiedz tego.

Jeśli tak było wówczas postępouj tak, jak radzimy w stosownych tematach o FW.

Dzięki , sprawdziłam nakaz został wysłany na mój zaległy adres sprzed 2 lat, a data nakazu to styczen br. I co teraz????????

dzieki, chetnie pójdę i to nie na jednego!!!! -2. a co to dokładnie znaczy"braku wykazania wierzytelności itp (co w naszej sprawie piszczy);
3. co ważne: zażalenie na postanowienie o nadaniu klauzuli wykonalności i tutaj ponownie opisujemy okoliczności z pkt 1 (wniosku o przywrócenie terminu)."

Nie wnosimy żadnego zażalenia!!!

Jeśli już to skargę na orzeczenie refa, ale nie radzę, bo to znacznie wydłuży postępowanie i do niczego nie doprowadzi.

aha, ok. Tylko chcę się dowiedziec co to znaczy " brak wykazania wierzytelnosci"?

ok, juz wiem, dzieki. A co miałes na mysli " orzeczenie refa"?

Powrót