Egezkucja komornicza

• Autor wątku Autor wątku Hardfall
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Hardfall

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam!
Mam miec egzekucje komornicza w miejscu ktorym jestem zameldowany wraz z matka mieszkanie nie jest moje tylko mojej mamy.
Pytanie:
Jest tez tu moja konkubina i dowje dzieci (moich) mam laptopy, sprzety elektorniczne czy spisanie na szybko umow ze te naleza do niej wchodzi w rachube ? Jak ochronic te dobra na ktore nie mam Paragonu/umowy iz dana osoba to kupiła ? I drugie pytanie lodowka i tym podobne sprzety tez musze udowodnic ze nie sa moje ?

art. 300 kk + art. 527 kc
Częściej takie kombinowanie wychodzi dłużnikowi bokiem niż skuteczna licytacja takich ruchomości, chyba że to jakieś wzmacniacze lampowe czy inne sprzęty hi-end.

LLawyer napisał:
art. 300 kk + art. 527 kc
Częściej takie kombinowanie wychodzi dłużnikowi bokiem niż skuteczna licytacja takich ruchomości, chyba że to jakieś wzmacniacze lampowe czy inne sprzęty hi-end.
Czyli lepiej wyniesc wsyztko do "sasiada piwnicy" przed wizyta innej lini obrony nie mam ? hi end to nie wiem karta graficzna warta kolo 500 zlotych np laptop tez ale jak bd u mamy w pokoju to tez moze zajac ?

Lepiej zacząć spłacać.

trafne spostrzenie, tez chce sie dogadac nie odbieraja to komornik sadowy i maile pisze.... Chcialbym narazie zero odzewu

Zobowiązanie składa się osobiście w kancelarii albo listownie - najlepiej ZPO
Oczywiście nie w formie wyrażenia chęci ale konkretów - ile, począwszy od, do którego dnia miesiąca etc.

ale Panie prawniku (tlumaczac nick) naprawde musze wszystko wynosic ? Po to tu przszedlem aby dostac porade o splatach dlugu ja wiem - ma sie dlug to go sie splaca ?
i tak zrobie osobiscie sie wstawie w jego biurze.

Ostatnia edycja:
I taka glupia rada ze jak u mojej mamy bd np laptop, 5 monitorw, 4 kompuetry to zajmie jak nie ma na to dowodu kupna ?

Ostatnia edycja:
Komornik może zająć i nie musi , oszacuje wartość i zdecyduje. jeśli nawet zajmie to nie jest jednoznaczne z utratą sprzętu , ktoś to musi kupić itd.

Powrót