Egzamin Komisyjny na studiach dziennych

• Autor wątku Autor wątku marijuanaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marijuanaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Egzamin Komisyjny na studiach dziennych, wspis warunkowy, powtarzanie roku

Witam.
Nie zaliczyłem egzaminów w sesji, dostałem wpis warunkowy na wyższy semestr studiów z ustaloną datą do osiągnięcia zaliczeń. Brak zaliczenia wynikał z osobistych problemów, gdyż wcześniej nie było problemów z nauką - świadczy o tym stypendium rektora. W bieżącym semestrze nie mam żadnych zaległości i uzyskałem 2 zaliczenia, z trzecim przedmiotem mimo wielokrotnych podejść i moich próśb, o to by egzamin przebiegł w formie ustnej (był w pisemnej), nie uzyskałem tego zaliczenia.
Wystosowałem pismo do uczelni odwołujące się od tego ze wskazaniem, że fizycznie nie ma możliwości napisania egzaminu w wyznaczonym czasie wyczerpując zagadnienia egzaminacyjne i podkreślając, że egzamin przeprowadza i sprawdza osoba do tego nie upoważniona. Wnioskowałem o przeprowadzenie egzaminu komisyjnego ustnego.
Otrzymałem odmowę uargumentowaną "brakiem podstaw do przeprowadzenia egzaminu komisyjnego"
Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
Dodam, że brak zaliczenia z tego jedynego egzaminu, to były bardziej "osobiste wycieczki". Po złożeniu odwołania, czuję się szykanowany na tej uczelni i wraz z rozwiązaniem tego problemu będę się przenosić do innej. Pierw, podczas rozmowy z prodziekan byłem zastraszany, że takie komisje się zle konczą, a póżniej insynuowano mi, że jestem po prostu debilem.

Ostatnia edycja:
Powrót