Egzamin komisyjny za używanie telefonu

• Autor wątku Autor wątku nikodem239
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nikodem239

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam, zaznaczam odrazu że wiem iż źle zrobiłem używając telefonu na zajęciach. Sprawa wygląda następująco. Na zajęciach na uniwersytecie używałem telefonu. Podchodzi do mnie wykładowca i mówi bym mu go oddał. Ja odparłem iż go po prostu schowam bo oddać mu go nie mogę. Na co wykładowca się obraził i wyszedł z sali bo nie będzie prowadził zajęć. Poszedłem za nim i go przeprosiłem i poprosiłem by prowadził dalej zajęcia. Zgodził się i powiedział że wróci dalej na zajęcia ale ja nie mogę brać dalszego udziału w nich. I że nie zalicza mi przedmiotu a egzamin będę miał komisyjny we wrześniu. Rozumiem że źle zrobiłem ale nikt nie ma prawa zabierać mojego telefonu. Po prostu go schowałem. A za to że zrobiłem inaczej (nie oddałem mu go) mam nie mieć zaliczenia? Nigdzie nie mogę znaleźć żadnych informacji na ten temat. Ponadto po tej sytuacji wykładowca wystawił wszystkim oceny do usosa a mi nie. Wiem że to jest chora sytuacja i że nie można używać telefonu. Ale pisanie egzaminu komisyjnego za nieoddanie telefonu to chyba wymuszenie?

Zgłoś to gdzieś na uniwerku, do jakiejś rady dydaktycznej, dziekana, czy kogoś odpowiedzialnego za to. Jesteś dorosłym człowiekiem, możesz robić, co chcesz i na takiej podstawie nie powinien cię oblewać.

katy77 napisał:
Jesteś dorosłym człowiekiem, możesz robić, co chcesz

Proponuję zaciągnąć hamulec ręczny przed napisaniem następnej podobnej porady "prawnej". Żaden człowiek nie może nigdzie na świecie robić co mu się podoba.

I również w placówce edukacyjnej obowiązują określone przez przepisy ale również przez władze tej placówki zakazy, nakazy i inne regulacje. Się komuś nie podoba to nie korzysta z usług tej placówki. Lub kwestionuje w sposób legalny regulacje.

Wykładowca wystawił mi 2 do usosa. Następnie kilka minut przed zakonczeniem czasu wystawienia ocen wpisał mi 3. Chyba mnie chciał postraszyć. To psychiczny typ

Powrót