Egzekucja administracyjna

• Autor wątku Autor wątku jjfk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jjfk

Użytkownik
Odpowiedzi
125
Szanowni Panowie, Panie, następuje taka kolej rzeczy:
wierzyciel tj. Urząd Skarbowy zajmuje rachunek bankowy dłużnika po czym dopiero po około tygodniu zawiadamia dłużnika o zajęciu jego rachunku bankowego....czyli wtedy kiedy fakt już jest dokonany i dłużnik wówczas zostaje z tzw. "rękoma w nocniku".
Czy jest to zgodne z prawem?

W jakiej dacie nadano odpis zawiadomienia o zajęciu pocztą do zobowiązanego a w jakiej dacie komunikat 5201 został wysłany ognivem do banku?

A więc tak: zajęcie w banku nastąpiło w ubiegły piątek tj. 29 stycznia, natomiast zawiadomienia od US na dzień dzisiejszy jeszcze nie otrzymałem...

A więc tak: zajęcie w banku nastąpiło w ubiegły piątek tj. 29 stycznia, natomiast zawiadomienia od US na dzień dzisiejszy jeszcze nie otrzymałem...

To akurat całkowicie normalne. Bank dostaje zawiadomienie elektronicznie (przez KIR Ognivo), do Ciebie wychodzi jako list polecony pocztą, więc siłą rzeczy dostaniesz później.

Jakby nie doszło przez np. tydzień, to można ustalić z US kiedy wysłali i na jaki adres.

Muszę powiedzieć, że do dziś jeszcze nic nie dostałem od US...czyli jutro będzie już tydzień.

Powrót