Egzekucja alimentów płaconych na czas.

• Autor wątku Autor wątku gumis24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gumis24

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam was mam pyt czy matka dziecka moze mi załozyc sprawe do sadu o nie placenie alimentow w terminie ? jesli komornik sciaga mi z wyplaty kazdego miesiace a mam czas wyznaczony do 15 kazdego miesiaca z tego co wiem to zaklad wysyla komornikowi od 11 do 13 kazdego miesiace mam na to wydruki z zakladu wiec nierozumiem dlaczego matka dziecka chce mi zalozyc sprawe do sadu ?????????? prosze o pomoc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przypuszczam, że z życzliwości:) Myślę że opóżnienie jest spowodowane czysto technicznymi przeszkodami. Jakiś czas wędrują pieniądze do komornika. Komornik księguje i wysyła przelewem, lub przekazem do wierzyciela. Ta czynność też trwa....
Spij spokojnie. Pozwać może. Tylko co wskóra?

ona dazy do tego zeby mnie pozbawic praw rodzicielskich ale nie podstaw do tego. a mam pyt czy moze pozbawic mnie praw do dziecka jesli nie ma podstaw do tego ??????

Nie jestem specem od spraw rodzinnych, opiekuńczych. Napisałeś, że nie ma podstaw. Zresztą o prawach i kontaktach decyduje sąd a nie ex. Poszukaj wsparcia w organizacji zajmującej się Obroną Praw Ojca. Jest chyba ich kilka. Trzeba naprawdę zasłużyć, by sąd ograniczył prawa, a co dopiero pozbawił.

Powrót