egzekucja alimentów

• Autor wątku Autor wątku mad_blonde
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mad_blonde

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry,
Moze ktos bedzie mi w stanie pomoc bo byc moze znalazł sie w takiej samej sytuacji.W 2013 roku,dokładnie w grudniu,pozwalam( w sadzie polskim) swojego byłego,ktory mieszka w Anglii o alimenty dla naszego syna.Oczywiscie nic sobie z tego wyroku nie robi i nie płaci.W sierpniu 2014 roku dostałam pismo z sadu angielskiego o egzekucji alimentów,sprawa o zaległości odbyła sie 11.03.2015 w sadzie angielskim.Byly dalej nic nie płaci i szczerze mówiąc czy jest możliwość,ze w sadzie po prostu mu powiedzieli,zeby nie płacił? Dodam jeszcze ze on dużo zarabia i nie powinien mieć problemów z płaceniem alimentów.Jak w ogóle odbywa sie egzekucja i czy jest właściwie możliwa? Nie wiem nawet co zostało powiedziane na rozprawie o alimenty bo były nie utrzymuje kontaktów.
Z góry dziękuje za odpowiedz.

Ostatnia edycja:
witam
W 2009 r. zostały zasadzone mi alimenty które płaciłem przez kilka miesięcy po upływie kilku miesięcy matka wraz z dzieckiem wyjechała i nie wiedziałem gdzie więc przestałem płacić. W 2010 r. matka dziecka wyszła za mąż i obecny mąż przysposobił dziecko w tym czasie matka dziecka podała mnie do komornika o zaległe alimenty za okres przed przysposobieniem ale nie podała komornikowi że dziecko zostało przysposobione więc komornik zgodnie z wyrokiem nalicza mi co miesiąc bieżące alimenty. pod koniec zeszłego roku dowiedziałem się o tym w nie miły sposób zostało mi zablokowane konto oraz zajęto mi moje wypłaty w firmie byłem u komornika on na to że działa zgodnie z wyrokiem który defakto jest nie ważny z tego co mi wiadomo. Z matką dziecka nie mam żadnego kontaktu. Proszę o poradę co w takiej sytuacji zrobić jakie pismo złożyć do sądu bo komornik twierdzi że muszę mu przynieść uchylenie wyroku to wtedy odstąpi od egzekucji

dziecko nie musiało zostac przysposobione w płeni, wtedy alimenty nadal sie naleza.

dziecko jest przysposobione w pełni

Proszę o poradę co w takiej sytuacji zrobić jakie pismo złożyć do sądu bo komornik twierdzi że muszę mu przynieść uchylenie wyroku to wtedy odstąpi od egzekucji

Pozew o ustalenie nieistnienia obowiązku alimentacyjnego.

witam czy jest jakis sposob zeby komornik zszedl mi z konta jak na biezaco place alimenty i wszystko mam uregulowane

Powrót