J
Jankow909
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam, mialem dług alimentów zaległych 700 zł, zostałem podany do komornika za alimenty zaległe i bieżące w kwocie 500 zł miesięcznie. Wierzyciel podaje wyższą wartość długu tj 1200 zł, mimo pokazania przeze mnie wszystkich dowodów wpłat z których wynika jedynie dług 700 zł komornik zajął mi wszystkie składniki majątku czyli wynagrodzenie za pracę na kwotę długu + alimentów bieżących oraz wszystkie konta bankowe również na kwotę długu + alimentów bieżących. Zalegle alimenty zostały już spłacone z konta. Czy komornik teraz musi umorzyć zaległe alimenty i wysłać pismo do mojego pracodawcy o tym aby już nie przekazywał zaległych alimentów?
Co zrobić gdy wierzyciel nie chce potwierdzić mniejszej kwoty długu pomimo że na dowodach wpłaty jest jasno napisane alimenty?
Złożyłem wniosek o ograniczenie egzekucji z części majatku jednak wierzyciel nie wyraził zgody.
Czy w tej sytuacji mogę jakoś wybrnąć z podwójnego zajęcia komorniczego?
Pozdrawiam
Co zrobić gdy wierzyciel nie chce potwierdzić mniejszej kwoty długu pomimo że na dowodach wpłaty jest jasno napisane alimenty?
Złożyłem wniosek o ograniczenie egzekucji z części majatku jednak wierzyciel nie wyraził zgody.
Czy w tej sytuacji mogę jakoś wybrnąć z podwójnego zajęcia komorniczego?
Pozdrawiam