Szczerzee ,too się już pogubilem i nie wiem czego mam sie nauczyc kurcze w Wyroku coo Pan podał jest napisane
"w postępowaniu egzekucyjnym w administracji powinny znaleźć zastosowanie zarówno zasady ogólne całego systemu prawa, jak i zasady ogólne postępowania administracyjnego uregulowane w kodeksie postępowania administracyjnego a także zasady ogólne uregulowane w ustawie o postępowaniu egzekucyjnym w administracji. Zasady postępowania z k.p.a. nie zostały bowiem wyłączone w postępowaniu egzekucyjnym. Wykładnia językowa art. 18 u.p.e.a. jednoznacznie wskazuje, iż ustawodawca zawarł tu ogólne odesłanie do k.p.a., co oznacza, iż potencjalnie wszystkie jego przepisy mogą być stosowane w postępowaniu egzekucyjnym (por. R. Hauser, A. Skoczylas, Glosa do wyroku NSA z dnia 14 marca 2001 r., I SA 439/00,OSP 2002/6/76; także wyrok NSA z dnia 13 października 2005 r., II FSK 215/2005). Zasady ogólne postępowania administracyjnego są zatem i zasadami postępowania egzekucyjnego.
W szczególności dotyczy to zasad ogólnych, wymienionych w rozdziale drugim działu pierwszego kodeksu postępowania administracyjnego, w tym przede wszystkim zasad legalizmu (art. 6 k.p.a.), praworządności, prawdy obiektywnej, wyważania interesu społecznego i słusznego interesu obywateli (art. 7 k.p.a.), pogłębiania zaufania do organów Państwa (art. 8 k.p.a.) oraz informowania stron (art. 9 k.p.a.)."
z tego wynika że Wszsytkie zasady ogólne administracyjne (w tym zasada ugodowosci ,napisał Pan żebym nad tym sie zastanowił,ale w wyroku sa WSZYSTKIE zasady ogólne administracyjne) oraz zasady ogólne uregulowane w ustawie o postępowaniu egzekucyjnym w administracji oraz zasady ogólne całego systemu prawa,
a)postepowanie egzekucyjne -wchodzi w sklad prawa cywilnegoo "Postępowanie egzekucyjne to zespół norm prawnych zaliczających się do postępowania cywilnego" w dwóch zrodlach tak jest napisane
"Na komorniku jako organie egzekucyjnym" organem egzekucyjnym jest Sad rejonowy ii on zleca komornikowi, aaa organami egzekucyjnymi w administracji sa urzednicy w zaleznosci czy w sprawach pienieznych czy niepienieznych
nieee wiem coo to tych zasad,siedze czytam ii nic ,aa chciałem zapytać czy reszta dobrze? jeszcze wracajac do sprawy z cudzoziemcem gdzie niewiadomo gdzie przebywa ,to na postanowienie Sadu jest przydzielany mu kurator reprezentuje osobe ktora niewiadomo gdzie przebywa,
Z góry dziekuje za odpowiedz