Egzekucja wyroku w polsce

• Autor wątku Autor wątku swiatmar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

swiatmar

Dzien Dobry
mam dziwne pytanie odnośnie prawa karnego. Mieszkam w Austrii. Z własnej głupoty stało się tak ze zostałem skazany na 4 miesiące wiezienia z powodu cukrzycy. Sprawa jest bardzo dziwna. Ale zostalem skazany bo nie miałem obrońcy będąc przekonany o mojej niewinności. I tak przez głupotę dostałem wyrok. 4 miesiące. Złożyłem podanie o elektroniczna obroże. Spełniam wszystkie warunki ale jej nie dostane ze względu na to ze miałem probe samobójcza po wyroku. Dopiero na tym etapie został włączony adwokat, który poinformował mnie ze są prawne możliwości ale będzie to trwało około 1 rok zanim dostane obrożę. po rozmowie informując go ze potrzebuje ta obroze jak najszybciej bo chce opuścić ten kraj na zawsze i jak najszybciej i dla mnie życie w Austrii stało się koszmarem mój adwokat powiedział coś dziwnego: "pan nie ma obywatelstwa austrijackiego?" zapytal. powiedziałem ze nie. Na to odpowiedział mi adwokat" to niech pan idzie do polski. Prawdopodobieństwo tego ze polska pana wyda przy tak niskim nie znaczącym wyroku jest znikome." Moje pytanie jest następujące co by się stało gdybym faktycznie opuścił austrie? wiem ze nie będę mógł tu nigdy wrócić ale tego nie chce. Co stało by się ze mną w Polsce? Został bym zamknięty w Polsce lub oddany do austrii? Czy tak jak mówił adwokat nie wiele by się stało. Z gory dziękuje za odpowiedz

Powrót