F
faktor
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 119
Proszę o poradę, otóż mam kilka prawomocnych tytułów wykonawczych przeciwko mojemu znajomemu. Jako wierzyciel skierowałem egzekucję do jego nieruchomości (lokal mieszkalny który on zajmuje) jest dokonane ostrzeżenie w Kw zamieszczone przez Komornika, jednakże jego rodzina oraz przyjaciele starają się uniemożliwić mi skuteczne prowadzenie egzekucji.
Dowiedziałem się iż mają zamiar dłużnika ubezwłasnowolnić całkowicie bądż częściowo, w takim razie powstaje pytanie.
Kto w razie wydanego przez Sąd ubezwłasnowolnienia, będzie odpowiadał za jego zobowiązania powstałe przed wydaniem orzeczenia, dodam iż dłużnika ma niedawno ustanowionego kuratora sądowego i to on obecnie reprezentuje jego, przy czym prokurator zawiesił całe toczące się postępowanie.
Uprzejmie proszę o odpowiedż, z góry serdecznie dziękuję.
:what:
Dowiedziałem się iż mają zamiar dłużnika ubezwłasnowolnić całkowicie bądż częściowo, w takim razie powstaje pytanie.
Kto w razie wydanego przez Sąd ubezwłasnowolnienia, będzie odpowiadał za jego zobowiązania powstałe przed wydaniem orzeczenia, dodam iż dłużnika ma niedawno ustanowionego kuratora sądowego i to on obecnie reprezentuje jego, przy czym prokurator zawiesił całe toczące się postępowanie.
Uprzejmie proszę o odpowiedż, z góry serdecznie dziękuję.
:what: