Egzekucja z nieruchomości

• Autor wątku Autor wątku spiwka1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

spiwka1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
w imieniu pewnego podmiotu prowadzę egzekucję z nieruchomości, która składa się z kilkunastu lokali. Nieruchomość posiada jedną księgę wieczystą, lokale są wyodrębnione geodezyjne, ale nie mają swoich KW. Kilkanaście lokali zostało sprzedanych przed wszczęciem egzekucji. Nabywcy otrzymali zgody na bezobciażeniowe wyodrębnienie tych lokali. Jeden nabywca nie zdążył tego wykonać przed wszczęciem egzekucji. W tym momencie w III dziale ksiegi wieczystej nieruchomości jest wpisana egzekucja. Nabywca chce teraz wyodrebnić swoją ksiegę wieczystą, jednak żaden notariusz nie chce wykonać tego. Ja jako wierzyciel nie mogę wydać zgody na zwolnienie spod egzekucji, ponieważ jest ona na całej nieruchomosci. Jak teraz pomóc nabywcy tego lokalu ?

Przepraszam, źle się wyraziłem. Jestem pracownikiem firmy windykacyjnej.

Krasnopióry napisał:
Precz z windykatorami to hieny

Gdyby ludzie spłacali swoje zobowiązania to firmy windykacyjne by nie istniały, bo by nie miały racji bytu.

Również powolnemu zanikowi uległby zawód komornika. Podam tylko że jakieś 25 lat temu komorników było w Polsce ok. 500 a teraz ich liczba zbliża się do 2000 ...

Powrót