B
biunaa
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 77
Mam egzekucje komorniczą z wynagrodzenia. W piśmie jakie mam w tej sprawie widnieje informacja, że zajęciu podlega wynagrodzenie za pracę nie ma nic o zajęciu zasiłku chorobowego itd. W związku z wypadkiem jakiego doznałam mam długotrwałe zwolnienie lekarskie.Wynagrodzenie odbieram w kasie u pracodawcy.Płatnik czyli pracodawca wypłaca mi co mc wynagrodzenie ponieważ zgłosił do ubezp.więcej niż 20 osób.
Co mc mimo zwolnienia lekarskiego,które wypłaca ZUS mam potrącenia komornicze i do wypłaty mam kwote wolną od zajęcia.
Czy to jest prawidłowe? Czy z zasiłku chorobowego nadal obowiązuje egzekucja? Może dokonywanie mam potrącenie dlatego,że chorobowe nadal wypłaca mi pracodawca a nie bezpośrednio sam Zus?
Co mc mimo zwolnienia lekarskiego,które wypłaca ZUS mam potrącenia komornicze i do wypłaty mam kwote wolną od zajęcia.
Czy to jest prawidłowe? Czy z zasiłku chorobowego nadal obowiązuje egzekucja? Może dokonywanie mam potrącenie dlatego,że chorobowe nadal wypłaca mi pracodawca a nie bezpośrednio sam Zus?