Eksmisja lokatora

• Autor wątku Autor wątku asia549
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

asia549

Użytkownik
Odpowiedzi
142
Nie wiem czy w dobrym wątku pisze no ale może ktoś coś podpowie. 2 lata temu dostałam mieszkanie komunalne do remontu. Ponad rok temu wraz z dzieci się zameldowałyśmy na stałe. W październiku dostałam pismo z urzędu miasta że wszczęto postępowanie eksmisji pana X którego ja nie znam nie widziałam nigdy na oczy odkąd tu mieszkam. Przychodzą do mnie awiza na tego pana oraz na jeszcze innego ale myślałam że to po prostu wcześniejszy najemca był i nie maja jego nowego adresu. Kilka dni temu do moich drzwi dobijała się policja kryminalna również w poszukiwaniu tego pana X. Dostałam kolejny list z UM że pan x nie odbiera listow więc będą musieli wyznaczy kuratora dla osoby nie znanej z miejsca pobytu. Ponad to ja mam mieć u siebie przeprowadzone oględziny mieszkania plus będą wypytywać sąsiadów kto u mnie mieszka. Czuję się jakbym występowała w programie trudne sprawy albo dlaczego ja choć wcale nie jeste mi do śmiechu. Dlaczego Um nie może przyjąć oświadczenia że ja mieszkam tam 2 lata że sama przeprowadzałam remont ze żadnego gościa nie trzymam w szafie czy pod łóżkiem. Czemu to osoba która nie ma nic wspólnego z panem x musi się tłumaczyć przed policją i wpuszczać po mieszkaniu obce osoby. Gdzie moja prywatność i spokój??? Co można z tym zrobić sprawa pewnie dłużej potrwa a ja już mam dość latania chociażby po awiza na pocztę

Dlaczego musisz latać na pocztę po awiza nieznanej osoby? Mam nadzieję że nie odbierasz na poczcie przesyłek dla tego pana.

Pejotwroc napisał:
Dlaczego musisz latać na pocztę po awiza nieznanej osoby? Mam nadzieję że nie odbierasz na poczcie przesyłek dla tego pana.

Nie jego awiza tylko moje w jego sprawie nie zawsze jestem w domu gdy listonosz chodzi

Powrót