M
masap
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Witam. Walczę z Gminą wygrałem jedną sprawę o eksmisję mnie z lokalu komunalnego i wszedłem w stosunek najmu po nieżyjącym rodzicu. Długo się nie nacieszyłem bo dyrekcja administracji wypowiedziała mi stosunek najmu (list polecony za potwierdzeniem odbioru odebrałem na poczcie) i do 31 lipca mam oddać klucze i opróżnić mieszkanie a jak nie to ponownie podadzą mnie do sądu. W trakcie poprzedniej sprawy eksmisyjnej wyszły na jaw nieprawidłowości w dokumentacji ze strony gminy : braki różnych pism dotyczących eksploatacji lokalu, pism rodziców skarrzących się na brak centralnego ogrzewania, podań o wykup prawa własności. Też podejrzane wydało się sądowi kiedy próbowano usunąć z lokalu mnie i schorowanego Tatę. Dodam, że przed wszczęciem prawomocnie zakończonej sprawy gdy Tata żył przekazał mi własność malutkiego mieszkania, w którym nie mieszkam bo pomieszkuje tam rodzina. Napisałem do administracji o odstąpienie i wycofanie wypowiedzenia ale dostałem już odpowiedz, że nie cofną decyzji bo jestem właścicielem mieszkania. Dodam,że w lokalu komunalnym , o który toczy się spór mieszkam od 25 lat a w budynku od urodzenia. Rodzice inwestowali w mieszkanie, terminowo płacili, ja też płacę. W dniu następnym po wyroku uznającym mój stosunek najmu złożyłem wniosek o wykup prawa własności ale odmówiono mi w piśmie podając przyczynę iż nie mam podpisanej umowy najmu i lokal znajduje się w 100% stanie gminy, w którym nie prowadzi się sprzedaży lokali dla najemców. Co mogę jeszcze zrobić by próbować to wypowiedzenie stosunku najmu podważyć, nie dopuścić by sprawa trafiła do sądu tym razem?