Eksmisja z winy Landlorda

• Autor wątku Autor wątku pawelszmaj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawelszmaj

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Bardzo prosze o pomoc.
Od 3 lat wynajmujemy mieszkanie przez agencje.
Okazuje sie ze Landlord nie spłacał kredytu na to mieszkanie i na 17 stycznia mamy eksmisje zasadzana przez sąd !!!
Umowe najmu mamy ważna do 17 marca.
Czy nalezy nam sie odszkodowanie od landlorda?
jesli tak to jakie bo slyszalem o trzykrotnym zwrocie depozytu.
Czy agencja ktora umywa rece jest zobowiazana nam pomoc?
Czy za koszty wynajecia magazynu na meble,transport, moge obciażyć landlorda?
Do kogo mam sie zgłosić bo w internecie znalazlem tylko odszkodowania powypadkowe :)

Zle slyszales.Napisz pismo do banku, z prosba o odroczenie eksmisji.I tutaj mozesz otrzymac max.2 miesiece.Jak masz pieniedze, stac ciebie na sprawe cywilna to pozwij landlorda.Osobiscie nie robilabym tego, bo masz juz dowod na to, ze facet jest goly i wesoly.

Mamy sprawe o odroczenie w sadzie - sprawa odbedzie sie w poniedzialek .
MAX to 2 miesiace?
Dziekuje za odpowiedz .

Tak, max to 2 miesiace.I mozesz byc pewien, ze eksmisja zostanie odroczona, a sprawa w sadzie bedzie trwala doslownie kilka minut.Bedzesz mial czas na znalezienie innego lokalu.Wspolczuje, bo mnie tez kiedys to spotkalo.Pamietaj, ze wciaz musisz placic czynsz za lokal, nic ciebie z tego nie zwalnia.Ten wydluzony o dwa miesiace termin, to nic innego jak okres wypowiedzenia, a wowczas musisz placic czynsz.Poza tym szkoda sobie balagan robic w papierach.Gdybys staral sie o lokal socjalny, to pamietaj, ze landlord socjalny, Council sprawdzi, czy placiles czynsz.

co do placenia to wiem :)
rozprawe mam na 10,oo uk
prosze trzymac kciuki.
pozdrawiam

Jesli miales legal lease krotszy niz 7 lat, lub pod pewnymi warunkami ustalony ustnie (bez zadnego kwitu) na okres krotszy niz 3 lata to duza szansa ze Sad uzna ze miales overriding interest i bank jest drugi w kolejce (nie moze Cie wyrzucic - lease jest binding). Ten overriding interest narasta na podstawie para 1 Schedule 3 of the Land Registration Act 2002.
Powolaj sie na to, moze pomoze
Powodzenia

no i sie udalo:)
mamy odroczenie o 60 dni :)

Powrót