M
mondeo185
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 25
Witajcie mój krewny ma problemy z energą, sprawę opiszę w skrócie. Starszy człowiek po 80tce skusił się na prąd z TAURON gdzie dotychczas korzystał tylko z Energa. Ok podpisał umowę dostawał 2 rachunki tauron za zużycie + energa za linie energetyczne. Zrezygnował z TAURONU rozwiązał umowę zapłacil itp itd... po czym otrzymywał z ENERGA rachunek po 30-40 zł a po tygodniu listem poleconym też z ENERGA gdańsk kwotę 150-200 zł i tak przez jakieś 4 mieisące po interwencji okazało się ze powinna zostać zawarta umowa na nowo z ENERGĄ i dlatego że nie została zawarta jest umowa rezerwowa i takie rachunki. Więc dnia 8 marca 2016 dziadek zawarł umowę z energą, lecz przychodziły nadal po dwa rachunki, po interwencji rzecznika praw, energa stwierdziła że umowa weszła w życie z dniem jej podpisania, a jej realizacja dopiero w maju 2016 r z dniem pozytywnego rozpatrzenia zmiany sprzedawcy. Energa po kolejnych interwencjach rzecznika który straszyl ich sąden i karą o dalsze wysokie rachunki w 11.2016 r wystawila fakturę korygującą stwierdzając nadpłatę 321 zł, odesłali pieniądze, w grudniu natomiast przysłali kolejną fakturę rozliczeniową za okres od 05-12.2016 r w kwocie 462 zl. Rozkładamy rece nie wiemy co robic. Proszę o pomoc i jakieś rady bo nawet już poddał się nasz rzecznik stwierdził by zapłacić różnice (462-321)
Zapomniałam dodać że dziadek otrzymuje rachunki z dwóch adresów: Energa obrót Marynarki Polskiej, i AL Grunwaldzka
Zapomniałam dodać że dziadek otrzymuje rachunki z dwóch adresów: Energa obrót Marynarki Polskiej, i AL Grunwaldzka
Ostatnia edycja: