EOS KSI windykacja

• Autor wątku Autor wątku m4dmike
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

m4dmike

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam,
Dostałem dzisiaj pismo od firmy EOS KSI Polska Sp. z.o.o z propozycją:
'Projekt - Wyjdź z kryzysu finansowego'. Firma działa na mocy pełnomocnictwa udzielonego przez Santander Consumer Bank S.A (wcześniej AIG Bank Polska).
Kredyt brałem jeszcze w AIG. Firma proponuje rozbicie zadłużenia na małe raty miesięczne z tym, że kwota jaką żądają na stan obecny jest 80% większa niż kwota niespłacanego kredytu. Czy oni sami sobie doliczyli takie odsetki?
Kredyt brany był na 3 lata, rok trzeci mija w sierpniu 2013, wiem, że od tego momentu po 3 latach zadłużenie przedawni się. Mam obecnie ciężką sytuację finansową. Pytanie moje jest takie czy lepiej czekać na przedawnienie długu czy wejść w układ z tą firmą i płacić im takie kosmiczne odsetki ? Proszę o pomoc

Ostatnia edycja:
Nie wiedziałem, że istnieje taka instytucja jak e-sąd. Poczytałem trochę w googlach, wygląda na to, że w tym roku szykują się zmiany dotyczące e-sądu...

E-sąd wzywa do zapłaty nieistniejącej należności

Mam jeszcze takie pytanie czy firma windykacyjna ma prawo naliczać dodatkowe odsetki według własnego upodobania, inne niż te na które zgodziłem się podpisując umowę z bankiem?

Powrót