Eques Debitum 2 Nieznany dług nie wiadomo zkąd .

• Autor wątku Autor wątku miler117
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

miler117

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam otrzymując wypłatę zdziwiłem się czemu otrzymałem tak małą kwotę . Dzwoniąc do firmy dowiedziałem się że mam komornika powiedziałem że wiem i że został on wstrzymany lecz pani powiedziała że ma dwa pisma o zajęciu a nie jedno . Zdziwiony tym pojechałem po ksero . Okazało się że faktycznie jeden komornik wstrzymał i anulował później "blokadę" wypłacanych środków lecz drugie pismo przyszło nie wiadomo z kąd z adresem zamieszkania jaki miałem ok 4 lat temu . Szukając by się dowiedzieć dostałem informacje od komornika ze on ma tylko nakaz z sadu i więcej nic nie ma i trzeba kontaktować sie z wierzycielem . Wierzyciel nie wiadomo dokładnie kto po kilku godzinach szukania znalazłem numer i zadzwoniłem odesłał mnie do kancelarii i podał numer . Zadzwoniłem do kancelarii powiedzieli że sprawa jest gdzie indziej i podali numer numer z końcówką 10 to kancelarii a z końcówką 11 to też kancelarii lecz nikt nie odbiera nawet od 8-16 jak miało być . Szukając dalej okazało się ze wierzyciel podpisał umowę z SMS KREDYT zadzwoniłem do nich by dowiedzieć się czy widnieje w ich bazie okazało się że nie mają żadnych informacji o mnie i nic nigdy u nich nie brałem . Obecnie jestem w kropce płace za coś czego nie wiem komornik zabrał mi prawie 900 zł i teraz nie mam jak zapłacić za inne kredyty zawsze z wypłaty zostaje mi 400 zł z czego 150 muszę przeznaczyć na paliwo by dojechać do pracy obecnie już nie mam nic tylko na paliwo . Proszę o pomoc bo nie wiem co robić nigdy od nich nie otrzymałem żadnego listu żadnego nakazu z sądu nic dosłownie nic . Proszę o pomoc . posiadam tylko ksero zajęcia.

Witam, proszę o sprawdzenie czy na nakazie są wszystkie dane i czy są aktualne.
Czy 4-5 lat temu nie stracił Pan dowodu osobistego?

Nie nigdy nie zgubiłem dowodu ani żadnych dokumentów jedynie część starej korespondencji początkowo przechodziła na stary adres.

Odczytaj sygn akt nakazu zapłaty, w sądzie sprawdź akta. Tu nie wróżymy

Witam okazało się że to dług z multimedia tylko że wszystkie opłaty były normalnie wykonywane oraz zgodnie z utratą prawa do mieszkania i zgodnie z ich regulaminem że nie są w stanie dostarczyć nam usługi w nowym miejscu zamieszkania umowa została zerwana z miesięcznym wypowiedzeniem . Listy były wysłane za potwierdzeniem odbioru do centrali i oddziału w Gorzowie . Nie otrzymaliśmy odpowiedzi . Na ich stronie posiadam stan konta 0 zł i wszystkie faktury zapłacone oczywiście pisaliśmy o zmianie adresu i każde dane były zgodnie z dowodu . A multimedia podała do sadu adres nie zameldowania i ten jaki zmieniliśmy tylko adres stary gdzie była zamontowana usługa . Dzisiaj będę pisał do wierzyciela o wstrzymanie egzekucji komorniczej i wyjaśniał ta sprawę jakie mam szanse z nimi chciał bym ich podać do sadu o oszustwo i wyłudzenie . Gdyż zostało to zrobione bezprawnie.

miler117 napisał:
A multimedia podała do sadu adres nie zameldowania i ten jaki zmieniliśmy tylko adres stary gdzie była zamontowana usługa . Dzisiaj będę pisał do wierzyciela o wstrzymanie egzekucji komorniczej i wyjaśniał ta sprawę jakie mam szanse z nimi chciał bym ich podać do sadu o oszustwo i wyłudzenie . Gdyż zostało to zrobione bezprawnie.
Multimedia raczej nic nie podały, tylko sprzedały do tego Euques. Sprawdź dla pewności w sądzie adres doręczenia, czy ktoś odebrał nakaz (chyba że już w tym momencie masz to czarno na białym) - i pomożemy napisać sprzeciw oraz zatrzymać komornika.
Nigdzie do nikogo nie pisz o wstrzymanie egzekucji, bo to i tak nic nie da, szkoda znaczka i koperty. To jest nakaz z e-sądu czy zwykłego sądu?

Powrót