Europejski Tytuł Egzekucyjny

• Autor wątku Autor wątku ewenement
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewenement

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Czy ktoś może wie, do kogo w Anglii należy się skierować w celu wykonania Europejskiego Tytułu Egzekucyjnego?

Higflyer: cytowany artykuł dotyczy egzekucji w Polsce. Natomiast w Anglii trzeba złożyć odpis orzeczenia i zaświadczenie ETE w sądzie, który ma prowadzić postępowanie egzekucyjne.

Witam,
odnośnie ETE....
Jeśli będę juz miałą zaświadczenie ETE (podlega opłacie?)
to chcąc prowadzić egzekucję w Wlk. Brytanii to potrzebuję dodatkowo klauzule wykonalnośc? wiem, że w POlsce jest potrzebna i w Austrii też... natomiast na terenie Niemiec jest zbędną....

Pozdrawiam

Lukrecja

Nie, pisałam przecież powyżej, że trzeba złożyć odpis tytułu i ETE w odpowiednim sądzie.

Witam mam dłużika, który przebywa i pracuje legalnie w Norwegii, mam na niego tytuł wykonawczy wydany przez Sąd w Polsce do prowadzenia egzekucji na Polski, chce uzyskać europejski tytuł egzekucyjny proszę o wskazówki w jaki sposób mogę to uczynić?

Jeżeli egzekucja ma być prowadzona w Norwegii, to uzyskiwanie ETE nie ma sensu - rozporządzenie nie obowiązuje w Norwegii (która nie jest przecież członkiem UE).

Rowniez mam pytanie w tej sprawie-WYSTAPILAM O ETE celem sciagniecia alimentow od ojca dziecka, JEDNAKZE SAD (po 4 mies.oczekiwania)- ODMOWIL MI WYDANIA GO!!!???? CO TERAZ? Wiem ze jest niezbedny do zalozenia sprawy egzekucji alimentow! Prosze o info!!

A czy ktoś się orientuje jak wygląda procedura wykonania ETE gdy państwem wykonania jest Francja? Jakieś sugestie, może chociaż gdzie tego szukać??

witam, rowniez mam pytanie w zwiazku z tym tematem; czy jest jakas minimalna kwota od ktorej wystawiany jest ETE:?: czy dlug wobec polskiego ZUS-u moze byc sciagniety ze mnie na podstawie ETE w UK (dodam, ze dlug istnieje juz od 6 lat i jakos do tej pory nikt za mna do anglii nie trafil chociaz przebywam i pracuje tutaj legalnie wiec ustalenie mojego adresu nie stanowiloby dla urzednikow wiekszego problemu)

Witam
Gdzie mam wysłać ETE, jeżeli dłurznik przebywa Belgii -- Bruksela
I czy mam to zrobic ja , czy dostarczyc go w MOPS który wstrzymał wypłate świadczeń z funduszu

mój dłużnik jest we Włoszech i też nie wiem jak uzyskać europejski tytuł wykonawczy, gdzie do kogo się zwrócić

Ete dostane ale do kogo wysłać we włoszech? z tego co czytałem we Włoszech konieczny jest adwokat

Powrót