ewentualny zwrot zakupionego kilka dni wcześniej używanego samochodu osobowego z aut.

• Autor wątku Autor wątku matusz.iza@wp.pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

matusz.iza@wp.pl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, kilka dni temu kupiłam w komisie sam.osobowy z automatyczną skrzynia biegów (r.prod.2006). Podczas jazdy próbnej (krótkiej z powodu zbyt małej il.benzyny w baku) wydawało się, że samochód jedzie płynnie i nie szarpie. Niestety po jego zakupie, wymianie wszelkich filtrów i uzupełnieniu paliwa - podczas jazdy z dostateczną dł.trasy dla rozgrzania oleju okazało się, że ta ''płynna'' jazda była złudna i skrzynia szarpie. Czy mam szansę zwrotu tego samochodu i jak mogę tego dokonać? Czy w grę wchodzi tylko sprawa w sądzie? Mogę jeszcze spróbować wymienić olej w skrzyni, być może będzie ok, ale szanse są małe. Czekam na odp., dziekuję. Pozdrawiam

Automatyczna skrzynia biegów po 11 latach używania ma prawo się zużyć i wymagać remontu. Możesz złożyć sprzedawcy reklamację z tytułu rękojmi ale nie wróżę sukcesu.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Tym bardziej że jest to usterka która bez problemu była zauważalna . Z mojej strony wymień ten olej w skrzyni tylko na taki co ma być z filtrem i powinno pomóc .

dexxxterek napisał:
Automatyczna skrzynia biegów po 11 latach używania ma prawo się zużyć i wymagać remontu.
A jest coś w samochodzie, co po 11 latach nie ma prawa się zużyć i wymagać remontu?
soviet100 napisał:
Tym bardziej że jest to usterka która bez problemu była zauważalna
A może było tak, że kilka dni wcześniej usterka była ale w zarodkowym stadium, i nie dawała takich objawów.
matusz.iza@wp.pl napisał:
Czy mam szansę zwrotu tego samochodu i jak mogę tego dokonać?
Usterka jest naprawialna, i chyba najpierw trzeba dać możliwość naprawy przez sprzedawcę.

JIMI52 napisał:
A jest coś w samochodzie, co po 11 latach nie ma prawa się zużyć i wymagać remontu?

Zakładam, ze to bylo pytanie retoryczne ale... np. deska rozdzielcza ;)

arturoooo napisał:
Zakładam, ze to bylo pytanie retoryczne ale... np. deska rozdzielcza
No to już mamy dwie części, które możemy ze spokojnym sumieniem reklamować. Bo ja wskazuję ...np. podsufitka.

JIMI52 napisał:
No to już mamy dwie części, które możemy ze spokojnym sumieniem reklamować. Bo ja wskazuję ...np. podsufitka.

Podsufitka się może odklejać i to będzie normalny objaw po latach

soviet100 napisał:
Podsufitka się może odklejać i to będzie normalny objaw po latach
To był normalny objaw u 11 -letniego Fiata 126p. We współczesnych samochodach, po 11 latach nie odklejają się żadne podsufitki.

JIMI52 napisał:
To był normalny objaw u 11 -letniego Fiata 126p. We współczesnych samochodach, po 11 latach nie odklejają się żadne podsufitki.
Zależy jak była prana

Powrót