Ojciec mojego syna nie widuje go od paru lat bo nawet tego niechce . Nie kontaktuje sie ze mna , lacznie z jego rodzina , czyli nie pamietaja o syna urodzinach , swietach itp... Nawet nie wniosl pozwu o ustalenie terminow aby widywac dziecko. Jezeli ojciec Pani corki mieszka w Polsce a Pani w Niemczech to niestety zbytnio prokuratura ani komornik nic tutaj nie pomoga - takie sa przepisy niestety do.... :-x.
Jezeli ten Pan pracuje to cos bedzie mozna zrobic , a jezeli zacznie skutecznie uchylac sie i kombinowac tak jak ojciec mojego dziecka to bedzie to bardzo ciezko od niego cos wyegzekwowac, chyba ze ma Auto, jakies warosciowy sprzet w domu itp, to Komornik moze sie jeszcze tym zainteresowac. Poza tym bedzie tylko dlug u niego coraz wiekszy. Jezeli wypracuje sobie emeryture lub pojdzie na rente to cos tego wezma, a jak nie bedzie lat pracy to niestety bedzie znowu " 0 " dla Pani ( chyba ze cos sie w przepisach zmieni ). Ja jestem tez zalamana, rece opadaja bo nie ma sily na takie osoby ktore nie daja grosza na swoje dziecko , a bezkarnie i calkiem sobie dobrze zyja. Ja tez bede miala sprawe w Niemczech o podwyzszenie alimentow , ale moj Adwokat powiedzial ze jak ojciec dziecka teraz nie placi to i pozniej tez nie bedzie najprawdopodobniej. Wyrok bedzie ochrona dla dziecka w przyszlosci , gdy bedzie juz dorosle to moze tatusiowi przypomni sie ze ma dziecko w Niemczech i moze domagac sie alimentow od swojego dziecka bo nie bedzie mial na swoje utrzymanie - tutaj wlasnie Taki wyrok ze ojciec nie placil alimentow bedzie prawomocny i chronil bedzie dzieko przed placeniem alimentow na ojca.