Facebook - grupa ?

• Autor wątku Autor wątku nowyczlonek11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nowyczlonek11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam
Byłem posiadaczem grupy na FB którą rozkręciłem. Administratorem byłem ja i moja była kobieta. w dniu dzisiejszym zostałem usunięty z grupy.

Czy jeżeli grupa została stworzona przez jedną osobę.
A druga rozwinęła tą grupę o 6 tys użytkowników - mogę domagać się odszkodowania,zadość uczynienia ? za włożony wkład w tą grupę, poświęcony czas gdzie w tym czasie mogłem pracować normalnie i mieć normalny dochód?

dowód na rozwinięcie grupy mam - wystarczy na fb przejrzeć "Dziennik aktywności" i tam jest pełno reklam gdzie się reklamowałem na innych grupach itp itd

Druga sytuacja jest taka że to grupa motoroyzacyjna, zdjęcie w tle było mojego autorstwa i wiem że mam prawo do niego

A czy jeśli projekt "wlepki" gdzie ludzie naklejali na swoje samochody też był mego autorstwa a administratorka owej grupy stworzy PLAGIAT mojej pracy za którą zapłaciłem nie mała kwotę grafikowi również mogę domagać się zadość uczynienia ? bo wiem ze pod plagiat podchodzi już nawet grafika podobna do mojej której jestem właścicielem :).

Ostatnia edycja:
nowyczlonek11 napisał:
... zdjęcie w tle było mojego autorstwa i wiem że mam prawo do niego ...
dzieliłeś licencji na korzystanie z niego.
nowyczlonek11 napisał:
... administratorka owej grupy stworzy PLAGIAT mojej pracy ...
A konkretnie co masz na myśli bo polskie prawo autorskie nie ma takiego terminu "plagiat"

Tak w zamian za bycie administratorem na grupie - po usunięciu należą mi się prawa do zapłaty za pracę?

Jeśli stworzyłem grafikę..... jestem właścicielem jeśłi ktoś podrobi grafikę = plagiat

czy moge domagać się zpałaty za rozwój grupy na który już nie mam wpływu bo stwierdziła z sekundy na sekunde ze ja tej grupy nie bede prowadzić a poświęciłem na nią 8 miesięcy ?

***mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
nowyczlonek11 napisał:
..... jestem właścicielem jeśłi ktoś podrobi grafikę ...
To znaczy konkretnie co zrobił:?:

nowyczlonek11 napisał:
..... czy moge domagać się zpałaty za rozwój grupy na który już nie mam wpływu bo stwierdziła z sekundy na sekunde ze ja tej grupy nie bede prowadzić a poświęciłem na nią 8 miesięcy ? ...
Nie ma podstaw.
PS.
Przytaczasz wypowiedzi, których kompletnie nie rozumiesz.

Ostatnia edycja:
Powrót