falszerstwo

• Autor wątku Autor wątku agnieszka84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agnieszka84

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Mam problem prosze o pomoc bo nie wiem co mam robic!!
Wraz z narzeczonym i naszym synkiem 24 grodnia przylecielismy do polski moj narzeczony zostal zatrzymany na lotnisku przez straz graniczna,poniewaz mial podrobiony paszport.
Nastepnie prokurator umiescil mojego narzeczonego w osrodku dla uchodzcow gdzie przebyw do chwili obecnaj.Planujemy slub juz niedlugo czekamy na uprawomonocnienie wyroku o zwolnie z okazania dokumentow dla usc.
Wczoraj dostalam zawiadomienie z prokuratury ze sprawa zostala skierowana do sadu grodzkiego art.335 kpk.
Teraz nie wiem co mam robic czego mozemy sie spodziewac po rozprawie czy pojdzie do wiezienia??
Prosze o pomoc poniewaz jestem zdruzgotana.

no a jakiej karze narzeczony się poddał w ramach 335 KPK ?

Nie wiem ale chyba zadnej,ja nic nie wiem wiem o tym .
On mial tylko jedno spotkanie z prokuratorem i wtedy prokurator odeslal go do osrodka.
4 miesiace nic nie wiedzialm ze jest jakies postepowanie w tej sprawie poniewaz nikt nas nie informowall.
Bylam w szoku jak dostalam zawiadomienie i jestem nadal poniewaz nie wiem co robic czego mozemy sie spodziewac itp.
Prosze mi pomuc.

Skoro się poddał karze w trybie art. 335 k.p.k. to kara ta musi być konkretnie uzgodniona z prokuratorem i znana zarówno podejrzanemu jak i prokuratorowi.

Mowil ze dostal 3 miesiace w osrodku dla cudzoziemcow i ze moze byc w tym czasie deportowany.Ale 3 miesiace minely i zostal mu przedluzony pobyt w osrodku ,takze nie wiem czemu przyszlo teraz to pismo skoro przebywa w osrodku .
Co moze nas jeszcze czekac ,jaki wyrok??Prosze odpowiedzcie mi na moje pytana.

Powrót