fałszywe oskarżenie

• Autor wątku Autor wątku sprocket76
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sprocket76

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Mam następujące pytanie. Zajmuje się ubezpieczeniami i doradzctwem finansowym. Jeden z klientów złożył doniesienie do prokuratury że wyłudziłem od niego pieniądze na składkę ubezpieczeniową. Prokuratura wszczęła dochodzenie w trakcie którego przesłuchano wielu z moich klientów. W trakcie dochodzenia wyszło na jaw że faktycznie jedna z firm z którymi współpracowałem była nie do końca uczciwa wobec swoich klientów, ale ja i moja firma zostaliśmy oczyszczeni z jakichkolwiek zarzutów. Mimo wszystko bardzo wielu moich klientów odwróciło się ode mnie i zrezygnowało ze współpracy ze mną, firmę prowadzę w niezbyt dużym mieście gdzie wieści o zainteresowaniu policją rozchodzą się bardzo szybko. Moje pytanie brzmi czy w zaistniałem sytuacji mogę dochodzić od osoby która złożyła na mnie doniesienie jakiegokolwiek odszkodowania z racji utraty źródła dochodu. Dodam że przesłuchania policji dotyczyły mojej osoby i wszystko było stawiane w świetle jakoby to ja wyłudziłem te pieniądze
pozdrawiam
Artur

sprocket76 napisał:
czy w zaistniałem sytuacji mogę dochodzić od osoby która złożyła na mnie doniesienie jakiegokolwiek odszkodowania z racji utraty źródła dochodu
Według mnie nie.
sprocket76 napisał:
jedna z firm z którymi współpracowałem była nie do końca uczciwa wobec swoich klientów
Dochodzenie wykazało nieprawidłowości. Klient nie mógł raczej wiedzieć, że zawiniła firma współpracująca. Nie wykazał też ani złej woli, ani chęci zaszkodzenia Twojej działalności.

Powrót