Fałszywe wezwanie do zapłaty, windykacja kancelarii prawnej.

• Autor wątku Autor wątku zzzxxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zzzxxx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam. Otrzymałem maila z wezwaniem do zapłaty na rzecz ***.
Jestem przekonany, że to fake, jednak strona kancelarii faktycznie istnieje i mają nawet ogłoszenia o pracę w serwisie Pracuj.pl, dlatego potrzebuję potwierdzenia. Treść maila jest bardzo nieprofesjonalnie napisana, nie wspominając o załączonym piśmie i wklejonym podpisie.
Sądzę, że to podróbka kancelarii *** i wspólnicy - firma podaje się za***. Istnieją dwa adresy www do poszczególnych firm ***mod*** inne dane adresowe, numery tel., ale obie są z Wrocławia.

***mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Bo są dwie kancelarie o zbliżonych nazwach. Nie ma "prawdziwej" i "nieprawdziwej". Edit: rozumiem, że nie zgadzasz się z zadłużeniem?

Ostatnia edycja:
Ale ja nie posiadam takiego zobowiązania wobec Idea Banku i to musi być fake. Co z wklejonym podpisem na piśmie? Dostawałem już podobne wezwania, nawet na kilka tysięcy, też w sprawie *** i też z powklejanymi podpisami i treścią równie nieprofesjonalną co na załączonych obrazkach.

Z tego co wkleiłeś i tak nic nie widać. A jak to potraktujesz, to już Twoja sprawa.

Mają też nieciekawe opinie ***mod***
To nie moze byc przypadek, ze obie firmy tak samo sie nazywaja w tym samym miescie, przy czym w KRS w zarzadzie spolki nie wystepuje nikt o podanym w nazwie nazwisku.

Słucham? Moja sprawa? Chyba po to piszę, żeby mi później nie przyszedł rachunek z kosztami sądowymi jak tego nie zapłacę i żeby ktoś mi odpowiedział na pytanie, a nie mówił, żebym potraktował to jak chcę.... polecam przed błędną odpowiedzią poinformować, że załącznik nie działa.

***proszę usunąć wszelkie dane. mod***

Czy na takim dokumencie ma prawo znaleźć się doklejony w edytorze graficznym podpis?

A jaki byś chciał podpis na takim dokumencie? Szukasz problemu tam gdzie go nie ma. Skoro uważasz, że nie jesteś nic nikomu winien to nie płać. Twoja sprawa. Nie wiem też co widzisz niepoprawnego w tym piśmie.
Ale Ty masz już swoją tezę, że to fake. Zatem pozostań z tym przekonaniem. Masz jakiś problem prawny związany z tym?

Przecież chyba nie matematyczny ani biologiczny?
"Zatem pozostań z tym przekonaniem."
Tak profesjonalna porada prawna pewnie nawet by mi się nie przyśniła. Bardzo dziękuję :)

Ostatnia edycja:
Ale czego oczekujesz ,nikt nie zna sprawy to jak ma Ci doradzić. Jeśli jestes pewny że nie masz zobowiązań w Idea Bank to zadzwoń tam do nich i dowiedz się o co chodzi, może ktoś wziął coś na twoje dane to tym bardziej lepiej się zorientować niż później obudzić się z pozwem za jakiś dług ktorego nie brałeś.

Powrót