J
justi2277
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Miejsce miało się w niemczech . Mój były partner pod wpływem alkoholu jechał autem i nie zatrzymał się do kontroli policji . Policja wszczeła za nim pościg ale pomimo wielu prób nie udało im się . Były partner uciekł porzucając auto . Auto był zarejstrowane na mnie więc policja dotarła do mnie a ja broniąc byłego partnera zeznałam że nie wiem kto jechał tym autem bo auto stało tej nocy u mnie i ktoś najprawdopodobniej go ukradł . Policja przyjeła to na drugi dzień kryminalna policja przesłuchiwała byłego partnera a on powiedział ze był tej nocy w domu i jego koledzy z pracy dali mu fałszywe alibi że tak było . Policja umożyła sprawę przez brak dowodów . Teraz napisał ktoś donos na policję do niemiec jak i do polski ze widział ze to mój były patrner tej nocy jechał tym autem . jeszcze chcę podkreślic że moj były partner mną manipulował zastraszał abym się nie przyznawała jaka był prawda wydzwaniał do mnie że może mi krzywdę zrobic. Ja się go bardzo boję więc broniłam się tylko pisząc do niego sms typu że zgłoszę to na policję ze ma to na własne życzenie że mnie skrzywdził oszukał i okłamał . a on powiedział mi że to on wszystkie te sms pokarze policji ze mataczyłam sprawę jak równiesz ze go szantażowałam . Moje pytania teraz są takie : co mi grozi za to jeśli się przyznam na policji jaka prawda była i czy bedzie to uwzglednione to na policji ze on mnie zastraszał a ja się go bardzo bałam bo on jest niebezpieczny ? Jeśli policja dostała już donos czy tą sprawą się zajmie czy zbagatelizuje bo sprawa jest już umozona ? I jak sprawa się potoczy bo ja obecnie jestem w polsce mój były partner też to znaczy niemiecka policja może sprawę przenieśc do polski i prokuratura niemiecka tym sie zajmie czy bedę zmuszona jechac do niemiec i składac tam wyjasnienia? I jeszcze istotna sprawa jeśli anonimowy świadek boi sie poswiadczyc ze to on tej nocy jechał to policja znowu umorzy sprawę ? Czy jest takie prawo że od dostania donosu przez policje policja zaaresztuje mojego byłego partnera a dopiero się tym zajmie i bedzie szukac dowodów . Bardzo proszę o pomoc to dla mnie bardzo ważne .