Fanpage szkoły.

• Autor wątku Autor wątku Dorota1277
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dorota1277

Użytkownik
Odpowiedzi
87
Proszę o podpowiedź jak wygląda sprawa fanpage szkoły?
Jestem od września nowym dyrektorem szkoły.
Pani zajmująca się facebookiem szkoły (tak to nazywano) poszła na zwolnienie lekarskie. Poprosiłam Panią o login i hasło do facebooka, niestety nie dała mi, bo powiedziała, że to jest fanpeage szkoły przy jej koncie prywatnym facebooka.
Czyli wyszło na to, że przez 2 tygodnie nie będzie informacji na fanpagu szkoły, bo Pani jest na L4.
Czy takie prowadzenie fanpagu szkoły to jest dobra forma? Były już skargi na umieszczane zdjęcia (od rodziców dotyczące wizerunek dzieci). W takim przypadku jeśli to nie jest oficjalne konto facebooka szkoły, to kto odpowiada za treści i zdjęcia umieszczone?

Fanpage może mieć kilku administratorów. Jeżeli masz swoja prywatną stronę na FB powiedz jej, żeby dodała Ciebie jako administratora. W ten sposób zyskasz wpływ na publikowane treści.

Właściciel konta nie musi się nim dzielić.
Skoro to fanpage a nie oficjalna strona, nic dyrekcji do tego.

Proszę utworzyć nowy fanpage szkoły...
kto jest autorem zdjęć na fanpage?

PS. jeżeli dajesz sobie wejść na głowę jako nowy dyrektor, a jakaś tam "Pani" nie da bo nie. To nie widzę, aby ta "Pani" chciała działać dla dobra szkoły. Zatem kategorycznie powinnaś ukarać tą osobę ostrzeżeniem, następnie naganą z wpisem do akt.. Następnie podjąć kroki do odzyskania fanpage jeżeli owa Pani nie będzie chciała polubownie przepisać FB.

Wpisz w Google "Składanie wniosku o dostęp do strony w Menedżerze firmy" następnie postępuj zgodnie z instrukcjami aby utworzyć konto firmowe dla szkoły, a następnie należy poprosić o dostęp do fanpage.
pozdrawiam

Powrót