Fanpage ujawniający wady aut

• Autor wątku Autor wątku gefi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gefi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,

Chciałbym założyć fanpage, na którym wstawiał bym ogłoszenia samochodów a społeczność, która już widziała dany egzemplarz i dostrzegła jego wady, przedstawiała by je na forum publicznym. I tu jest moje pytanie czy opinie jakie wystawia użytkownik, mogą pociągnąć mnie do odpowiedzialności? Czy nie będę miał żadnych problemów z powodu takiego fanpage? Czekam na odp (pinlne).

Pozdrawiam,
Marcin

hm...nie wiem jaki właściciel zgodzi się zamieścić zdjęcie swojego pojazdu który planuje sprzedać .... aby ktoś wytykał mu publicznie jego wady...

Były by to linki do ogłoszeń żadnych zdjęć bym nie zamieszczał :D. To jak to wygląda pod względem prawnym?

No cóż, to będą prywatne opinie użytkowników portalu, jak to wygląda... Dla Ciebie nijak, tj. nie robisz nic złego, nie łamiesz prawa, o ile nie zamieszczasz żadnych zdjęć. Linków też proponuję nie zamieszczać - niech robią to użytkownicy. Ale to z ostrożności procesowej, bo na dobrą sprawę linki możesz.

Ok, czyli jak oni zamieszczają linki to nie powinienem mieć problemów z tego powodu? A gdybym edytował te linki, i zamiast nich wstawiał takie skrócone przez shorte.st? Czyli innymi słowy podmieniał link zwykły na skrócony w poście napisanym przez użytkownika?

Powrót