Fikcyjna sprzedaż - test

• Autor wątku Autor wątku dissio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dissio

Użytkownik
Odpowiedzi
41
Dzień dobry,
Mam pytanie, czy gdybym uruchomił fikcyjny sklep w internecie: tzn. są produkty,są ceny ale kiedy ktoś klika "kup" lub "przejdź" to wyskakuje informacja, że jest to wersja beta a zakupy będą możliwe w przyszłości. Czy jest to legalne? Nie jest to szkodliwe dla konsumenta? Czy żadne organizacje prokonsumenckie się nie doczepią? Jak kwestia ze słowem "kup". Może "przejdź dalej" będzie bezpieczniejsza?

Pozdrawiam i wszystkim czytającym dzisiaj życzę Wesołych Świąt :)

Moim zdaniem powinieneś, zaprogramować coś w stylu wyskakującego okienka przy otwarciu strony. Jak ktoś na nią wejdzie to mu się ono pojawi i tam napiszesz, że strona jest w wersji beta, produkty i ceny są, ale nie można ich jeszcze kupić. Wtedy użytkownik będzie wiedział od razu i nie spotka go niemiłe zaskoczenie :)

Zwłaszcza Ci, którzy blokują wyskakujące okna będą widzieli...

a za za problem umiescic informacje na górzes trony ze to wersja testowa i ze sprzedaz sie jeszcze nie odbywa. tylko taki baner zeby bylo widac

Może coś w tym jest, to w takim razie może jakaś czytelna informacja na stronie głównej zaraz po wejściu. Chodzi mi o to, żeby użytkownik od razu zobaczył o co chodzi, żeby nie było nieporozumień :)

Kończąc temat wydaje mi się, że żadne organizacje się do ciebie nie przyczepią po prostu ludzie się wkurzą, uznają twoją stronę za niegodną zaufania i zapomną o niej :). Więc jak mówimy, zabezpiecz się wcześniej :).

Powrót