Filmy na YT, komentarze a pociągnięcie do odpowiedzialności

• Autor wątku Autor wątku janstar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

janstar

Użytkownik
Odpowiedzi
175
Witam,
na jednym z portali internetowych (YT) znajduje się bardzo wiele filmików przedstawiających w "dziwnych" pozach (m.in. uprawiajacy seks) Jana Pawła II. W treści takiego filmu, tytułach i komentarzach pojawiają się słowa: Jan Paweł II gwałcił małe dzieci, JP II j***ł dzieci, PAPIEŻ PEDAŁ POLSKĘ J***Ł, Jan Paweł II zesrał się w czasie swojego pogrzebu oraz inne, często znacznie bardziej wulgarne uderzające w osobę Jana Pawła II oraz ogółem w religię katolicką a miejscami i w Rzeczpospolitą.
Filmy zgłaszałem wielokrotnie do obsługi YT - brak działań z ich strony.

Proszę o informację, czy oraz na jakiej podstawie prokuratura może ścigać za takie komentarze/filmy/teksty ich twórców, w jaki sposób należy o tym zawiadomić, jakie dane posiadać.

Zignorować. Karol Wojtyła, wiem, szok, nie jest obiektem kultu religijnego. Na dodatek nie żyje.

Zawiadomienie nie musi mieć specjalnej formy. Jeżeli będzie wniesione na piśmie, to oczywiście warto wskazać adresy owych filmów, nick osoby publikującej etc.
Prokuratura może ewentualnie ścigać o przest. z art. 196 k.k....

Czy YT nie jest czasem własnością zagraniczną? Jeśli tak, to można zapomnieć o ściganiu.

Powrót