finanzamt

• Autor wątku Autor wątku Anciaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anciaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Czy moge dorobic sobie w miesiacu 350do390euro przez internet?w momecie nie pracuje,mam dziecko i meza,u meza jestem ubezpieczona ,czy jak sobie dorobie taka sume ,to czy FINANZAMT sie nie przyczepi i czy trzeba z tej sumy jeszcze steuer placic (podatek oplacic)??.
Ancia

czy moge sobie dorobic 300-380euro przez internet?? Jestem ubezpieczona u meza w pracy ,mamy male dziecko i musze zostac w domu.nie chodzi mi o mini job,tylko tak sobie dorobic przez internet,czy jest to mozliwe zeby sie nikt nie przyczepil np finanzamt,i czy trzeba oplacac z tego podatek?

Możesz podjąc pracę na tzw. basis ( do 450 E na miesiac).

wiem,ale ja bym pracowala przez internet i nimam pracodawcy mi chodzi o to czy tak sobie dorobic do 380e i zeby nietrzeba bylo placic podatku i zebym mogla byc ubezpieczona dalej u meza w krankenkasse.mi nie chodzi o minijob :)

mm, jako Haus frau sobie dorobic??i niemam Pracodawcy

Jeśli nie boisz się pracy na czarno, a w zasadzie konsekwencji, to dorabiaj sobie, jak tam chcesz;)

mmm,praca na czarno?Slyszalam ze mozna sobie 300-350tak dorobic miesiecznie i nie trzeba z tego oplacac podatku.moj maz pracuje i on placi podatek,i o ile wiem to jak sie jest malzenstwem w Niemczech to tylko jeden czlonek rodziny oplaca podatek.???

Powrót