firma nie zapłaciła za zakwaterowanie pracowników

• Autor wątku Autor wątku sylwia1975
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sylwia1975

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
bardzo prosze o pomoc gdyż sama nie bardzo wiem gdzie ze swoją sprawą mam się udać. Otóż - prowadzę gospodarstwo agroturystyczne i co się z tym wiąże wynajmuję gościom pokoje. W ostatnim czasie zgłosił się do mnie właściciel firmy remontowo budowlanej z prośbą o zakwaterowanie dwóch swoich pracowników. Rozmowa odbyła się przez telefon, uzgodniliśmy warunki i jeszcze tego samego dnia panowie zjawili się na kwaterze. Po trzech dniach właściciel firmy przekazał pieniążki za te trzy doby. Wpłatę przyjęłam i wystawiłam KP ( rachunek miał być wystawiony na koniec ) Panowie byli zakwaterowani przez kolejne 8 dni po czym bez słowa i na dodatek pod moją nieobecność spakowali swoje rzeczy i wyjechali. Rachunek za te 8 noclegów pozostał nie uregulowany. Zadzwoniłam do właściciela tej firmy i usłyszałam że wykona on przelew tylko prosi o przesłanie danych. Oczywiście wysłałam na telefon wymagane do przelewu dane ale mijają kolejne dni a przelewu nie ma. ( kwota 560 zł )
Czy mogę sprawę zgłosić na policję?
Firma jest z Konina i w moim powiecie prowadzi renowację rowów melioracyjnych.
Będę wdzięczna za podpowiedz co mam dalej robić. Prowadzę działalność agroturystyczną już 10 lat i pierwszy raz jestem w takiej sytuacji.
Pozdrawiam
Sylwia

Sylwia nie bierz czasami firm , które odkupują długi lub wierzytelności ja się naciąłem i nie polecam takiej formy

Wyślij wezwanie do zapłaty poleconym za potwierdzeniem odbioru.

Powrót