firma przez 3 dni a zus?

• Autor wątku Autor wątku maja001
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maja001

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
Mam pytanie, czy jesli otwieram firme, ale tylko na trzy dni by wypisac fakture za usluge, nastepnie zawieszam firme, i tak co miesiac, jak wygladaja w tym momencie skladki na ZUS? czy place jak za caly miesiac nawet jesli te trzy dni sa otwarte, czy za owe trzy dni?, z tego co mi wiadomo to zdrowotne i tak musze placic za caly miesiac, ale co z emerytalnym, rentowym i reszta?

A fakturę wystawia Pani co miesiąc tej samej firmie i usługa jest wykonywana tylko w ciągu tych trzech dni ? ;)

dzialalnosc jest zawieszana na reszte miesiaca a odwieszana tylko na trzy dni wiec usluga moze byc wykonywana tylko przez te trz dni, a raczej pelnie obowiazki ale np nie ma mnie w kraju, badz na miejscu pracy, tak caly czas jednej i tej samej soobie wystawiam fakture, moge dokladniej opisac sytuacje jesli to pomoze:)

minimalny okres zawieszania działalności to jest jeden pełny miesiąc, więc nie da się zawiesić na 27 dni a na 3 otworzyć.

hm,dziekuje takiej odpowiedzi potrzebowalam, choc mam jeszcze jedno pytanie, czy jest jakis sposob by zmniejszyc zus? jestem kierowniczka budowy i w mojej sytuacji zus wychodzi naprawde duzo, czy sa jakies ulgi prawne? badz cokolwiek?..

Powrót