Firma windykacyja prosze o rade

• Autor wątku Autor wątku magdacleo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magdacleo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam chce opisac sytuacje w ktorej sie znalazłam,jakiś czas temu zmajomi dali mi 10tyś zł na zakup samochodu,miał byc mały itp.więc zgodnie z umowa kupiłam im taki samochód ale go nie chcieli,pozniej nastepny i nastepny żaden z tych samochodów im nie odpowiadał a wiadomo jak jest ze sprzedaz aut róznie..Zazadali spłaty długo 10tys.złotych wiec zobowiazałem sie do konca 2011r iz postaram sie oddac te pieniadze,niestety nie mogłem sprzedac auta i udało mi sie zwr ócic tylko 1000zł.Znajomi wynajeli firme windykacyjna z która rozmawiałem iz na ta chwile nie dysponuje taka gotówka ale w miare możliwości bede spłacał dług.Pare dni temu zadzwonił do mnie potencjalny kupiec na smochód i ogladnał go stwierdzajac iz jest zainteresowany kupnem umówiliśmy sie na wczoraj na kupno i podpisanie umowy.Wczoraj przyjechał zaczeliśmy spisywac umowe,cene uatalilismy na 15tys,wtedy klijent stwiedrził iz nie da mi pieniedzy tylko chce spisac w tej chwili umowe kupna sprzedazy podpisac i zebym dał jemu samochód bez pieniedzy on pojedzie na stacje diagnostyczna nie zgodziłem sie na ten wariant wtedy wyrwał mi umowe i rzucił cesje nabycia wierzytelności z wezwaniem do zapłaty w terminie trzech dni od dnia 06.03.2012 czy działał legalnie?Chciał zawłaszczyc samochód,nie posiada wyroku sandu,ani ja nic nie podpisywałem z ta firma,tylko raz rozmawiałem z nimi o sytuacji.
Prosze o porade
Oczywiście chcem spłacic swój dług ale ten samochód byl po części autem przeznaczonym na ten cel.

Powrót