Firma Windykacyjna Kaczmarski Inkasso...pomocy

• Autor wątku Autor wątku elcia2007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
E

elcia2007

witam mam dług w firmie Kaczmarski Inkasso w kowcie 800zł. umówiłam sie z nimi na raty płace te raty regularnie jednak co chwile ktoś nowy tę sprawe przejmuje i zaczynają się telefony po 10-15 dziennie. A gdy ja nie odbieram bo juz nie mam siły tłumaczyć w kółko to samo, to dzwonią do moich sąsiadów i o mnie wypytują. juz nie wiem co mam robić, rozmowy z nimi nie należą do przyjemnych, pracownicy są bezczelni i aroganccy straszą że windykatorzy do mnie przyjadą ze komornik itd. nie rozumiem jak mam z nimi sobie poradzic. czy jest na nich jakis hak, nie mogą tam męczyć ludzi po co ugadują się na raty z człowiekiem skoro i tak zamęczają telefonami. Maja może ci pracownicy jakiegoś szefa, dyrektora czy może jakąś skarge można na nich złożyć. juz nie wiem co mam robić prosze o pomoc!!

Stalking, art. 190a KK, scigane na wniosek pokrzywdzonego.
Nagrywaj rozmowy, zbieraj bilingi, notuj nazwiska, jesli sąsiedzi byliby chetni swiadczyć, że do nich wydzwaniają- jeszcze lepiej (to by było istotne naruszenie prywatności)- a potem do prokuratury.

Niedawno mówili w tv że facet założył firmie windykacyjnej sprawę o nękanie (stalking) i wygrał a windykatorka podobno się popłakała na sali sądowej jak usłyszała jaką kwotę musi zapłacić gdyż to ona podpisywała listy i wydzwaniała do tego faceta.Tłumaczyła że szef jej tak kazał.

MarceliSzpak napisał:
Stalking, art. 190a KK, scigane na wniosek pokrzywdzonego.
Nagrywaj rozmowy, zbieraj bilingi, notuj nazwiska, jesli sąsiedzi byliby chetni swiadczyć, że do nich wydzwaniają- jeszcze lepiej (to by było istotne naruszenie prywatności)- a potem do prokuratury.

Sąsiedzi co mieli by poświadczyć w prokuraturze , tak ktoś dzwonił z jakiejś firmy i prosił o pilny kontakt z np. sąsiadem, podając nr. tel. mówiąc że sprawa jest bardzo pilna?
FW nie może podać , osobom trzecim w jakiej sprawie dzwonią , ani tym bardziej podawać kwoty zadłużenia .

No i po co odgrzebywać temat z 2013 r.? Opisy nękania przez firmy windykacyjne przewijają się na forum ze sporą częstotliwością. Podyskutujcie sobie w jakimś aktualnym wątku.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót